Marinesoldater på Talibanjagt i Nawah-ye Barakzai

Amerikanske marinesoldaters kommende mission bliver at stoppe den ”mord-og intimidationskampagne”, amerikanerne mener Taliban driver i byen Marja. Det sagde kommandant general James Conway på et pressemøde i Pentagon forleden.
Conway, der er den øverstbefalende officer i Marine Corps, håber på, at fremstødet vil vinde støtte fra den afghanske befolkning i området. Marja ligger 16 kilometer fra Nawah-ye Barakzai i Helmand provinsen, og er det sted, hvor Taliban krigere og narkosmuglere er flyttet til i den foregående sommer.

Detaljer om den forestående operation kom ikke frem ved pressemødet, men general Conway understregede, at området vil få top prioritet de kommende uger og måneder.

”Man vinder fortroligheden blandt folk, om det er i Irak eller Afghanistan, ved at være den stærkeste stamme. Det betyder, at der ikke kan være nogen steder i vores operationsområde, hvor vi ikke er til stede. Og lige nu er Marja et af de steder”, fortalte James Conway.

Området omkring Marja er svært tilgængeligt, og det har været besværligt for amerikanske tropper og køretøjer at komme igennem området, på grund af de mange kanaler. Derfor er problemet med opiumshandel og smugling stort i byen.

James Conway regner med, at omkring 13.000 marinesoldater vil ankomme til Helmand i løbet af december, og at der inden foråret vil være 20.000 nytilkomne soldater.

 

Foto (nightvision) :Cpl. Aaron Rooks – www.marines.mil

Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Loader…

0

Din reaktion / kommentar ? Du kan enten vælge at benytte via Facebook, eller nederst (standard kommentar)

0 kommentarer