Konkurrencen om nye kampfly officielt skudt igang – Eurofighter er med i puljen

De britiske Eurofigther Typhoons bliver på sigt erstattet af det britiske kampflysprojekt 'Tempest'

Den danske kampflykonkurrence er i dag officielt blevet genstartet efter at have været på pause i lige knap tre år, skriver nytkampfly.dk.
De tre deltagende kampflyproducenter SAAB, Lockheed Martin og Boeing her til eftermiddag modtaget en mail fra Forsvarsministeriet om, danmark igen starter op med henblik på at kunne træffe et typevalg i midten af 2015.

I mailen fremgår det også, at Eurofighter får lov til at genindtræde i konkurrencen, som de ellers forlod i vrede i december 2007.
Nytkampfly.dk erfarer, at partierne bag forsvarsforliget er blevet orienteret om genstarten af konkurrenceen på et møde onsdag eftermiddag. Forligskredsen planlægger at skulle besøge alle fire producenter i andet halvår i år.

Comments

Skriv et svar
 1. interessant artikel om test i Schweiz af Gripen, Eurofighter og Rafale http://nytkampfly.dk/archives/2887 Personligt mener jeg at JSF er et alt for avanceret (og dyrt!) fly til DKs brug. Jeg holder på EF eller Super Hornet selvom det er et ældre design.

 2. Håber DK holder sig fra JSF af mange årsager f.eks. se denne dokumentar http://www.abc.net.au/4corners/stories/2013/02/18/3690317.htm Australien er ihvertfald kede af at have “købt” JSF frem for at fokusere på f18 super hornet.
  Prisen på JSF flyet er ekstremt, og der er alvorlige fejl med flyet som kan koste piloterne livet. JSF er ikke den “guld fugl” som man prøver at sælge på papiret.

  Men synes absolut at F18 super hornet er det mest fornuftige valg.. Man kender prisen. Det har vist sin værd. Der er produceret et stort antal af dem. De er i brug hos mange Nato lande og er “kompatible” med nato systemerne Alt i alt undgår man at købe katten i sækken som forsvaret jo er eksperter i at gøre.

  Men synes også at gripen next gen ser interessant ud.. bla. bliver vi tilbudt fast pris og 180% modkøb i dk. Flyet er billigt, og får ros af vores test piloter osv… Dog er der nogle små ting vedr. at fungere sammen med nato systemer ( mig bekendt ) men ikke noget som ikke kan udvikles evt. af danske virksomheder.
  Danske test piloter har rost flyet og er imponerede… Men det er naturligvis en ting at et fly flyver godt, noget andet er jo alle de andre ting som det også skal kunne…

  Hvad jeg frygter mest af alt er at forsvarets/flyvevåbnets ønske om et fly bliver overhørt og at der går Politikere i projektet for at holde sig gode venner med især Amerikanerne…

One Ping

 1. Pingback:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Loader…

0

Din reaktion / kommentar ? Du kan enten vælge at benytte via Facebook, eller nederst (standard kommentar)

0 kommentarer