Kim så sine venner dø – Ankestyrelsen fortæller at han aldrig var i livsfare

Tidligere overkonstabel og minerydder Kim Robin Poulsen blev kvæstet i Afghanistan. Han overlevede. Men han så tre af sine venner dø.
Nu fortæller ankestyrelsen til Kim, at han ikke var i livsfare.

Afghanistan – marts 2002: Under demonteringen af to gamle sovjetiske jord-til-luft-missiler, som de internationale styrker havde fundet uden for Kabul i Afghanistan, skete der en eksplosion, som dræbte de tre danskere. De var Danmarks første faldne soldater i Afghanistan. Også to tyske soldater mistede livet og otte personer blev kvæstet.

Tidligere overkonstabel Kim Robin Poulsen var blandt de otte kvæstede personer. I dag lever han med PTSD. Han har været udsendt til Kroatien i 1993 og 1995, Bosnien i 96, Eritrea i 2000/2001 og Afghanistan i 2002.
Kim fik anerkendt arbejdsulykke, fordi han kom til skade ved eksplosionen i Afghanistan. Arbejdsskadestyrelsen tilkendte ham 10 procent mén for varige psykiske skader og 10 procent mén for varige fysiske skader.

Annonce
Annonce

Alligevel afviser Arbejdsskadestyrelsen dog at anerkende Kims PTSD som en erhvervssygdom. Den 4. marts afviser Ankestyrelsen Kims sag, hvor de bl.a skriver

LÆS OGSÅ :  Kritik af jobordning for veteraner: - Den rammer helt skævt

    ”Du har ikke i dit arbejde i øvrigt været udsat for exceptionelt truende eller katastrofeagtige belastninger under udsendelser med Forsvaret”. 

Forskel på arbejdsulykker og erhvervssygdomme

Arbejdsskadestyrelsen skelner mellem arbejdsulykker og erhvervssygdomme.
En ulykke defineres som “en fysisk eller psykisk skade, som opstår efter en hændelse eller en påvirkning, der er sket pludseligt eller inden for 5 dage”.
En erhvervssygdom er, hvis du bliver syg på grund af dit arbejde eller forholdene på dit arbejde, er der tale om en “erhvervssygdom.

”Du har ikke i dit arbejde i øvrigt været udsat for exceptionelt truende eller katastrofeagtige belastninger under udsendelser med Forsvaret”.

Skrivebordsafgørelse af værste skuffe

Kims sag er et eksempel på, hvor svært det er at få anerkendt PTSD som en erhvervssygdom, skriver HKKF der har hjulpet i Kim i hans sag.

”Det her er skrivebordsafgørelser af værste skuffe. Det som gør mig rasende er, at det går hårdt ud over de medlemmer, som er psykisk ramt af deres udsendelse. Én ting er, at de ikke får den økonomiske kompensation, vi mener, at de har krav på. Men det værste er faktisk, at de får at vide, at deres oplevelser ikke var særligt belastende. Det virker så arrogant, og jeg får lyst til at inviterer hele Arbejdsskadestyrelsen ud at gå en tur i Afghanistan og  mærke om det er belastende eller ej.”, siger udtaler HKKFs formand Flemming Vinther.

LÆS OGSÅ :  Kritik af jobordning for veteraner: - Den rammer helt skævt

“Vi frygter, at afslaget kan danne præcedens for andre, som får PTSD som følge af belastninger i jobbet. For hvis ikke Kims job var belastende nok for Arbejdsskadestyrelsen, hvem kan så få anerkendt PTSD som erhvervssygdom?”, spørger Flemming Vinther.

Kims sag er både afvist af Arbejdsskadestyrelsen og Ankestyrelsen, hvilket betyder, at afgørelsen ikke står til at ændre… medmindre politikerne træder til.

 

Du kan læse mere om Kims historie i denne BT artikel fra 2002, og se et indslag fra TV-Avisen (13. marts 2016)

262 kommentarer

Skriv et svar
 1. Ingen har jo været i livsfare, ingen har fået men af de ture de har taget, forsvarets/statens måde at skide på folk. De kunne bare være blevet hjemme…. Eller nå nej. Synes de snart må tage ansvar for alle der har været ude. Hvis nogen skyder eller man rammer en IED ja så er man FANDEME i livsfare. Ja er selv gammel i det game.. Har en del venner der slås med mange problemer, incl mig selv

 2. Ja det er flot. Og migranter der tydeligvis ikke er fra Syrien, og har rejst gennem 9 lande op gennem Europa, her til Danmark, kan sagtens få opholdstilladelse og vælte sig i gratis goder. For DE er jo i yderste livsfare!

 3. “Nejnej det er ikke farligt, jeg har brugt hele min barndom og ungdom på skolebænken, så det giver mig en viden om alt. Min viden om ammunitions rydning stammer fra et opslag for at vide hvad det betyder. Så det kvalificere mig til at afgøre sager som denne” Forbandede skrivebords rytter og skrankepave.

 4. Vel igen engang djøf’er uden nogen som helst erfaring i noget som helst…jeg vil i det mindste sige tak til Kim! Respekt…og hvil i fred, til dem som aldrig kom hjem i live….

 5. Der er ingen tvivl om, at alle der har været der, har været i livsfare og kan godt forstå I har problemer, når I kommer hjem. Her i familien er problemerne bare anderledes. Kæmp for jeres ret. Hilsen fra en mor, der har mistet i Afghanistan

 6. Der er ingen af de civile politikere som kan tag ansvar overfor de valg der går galt!
  Men når det så gælder succe slås de nærmest om at få æren .

  Mange af dem har ikke den mindste opfattelse af hvordan det er at går i et krigramt land, de kender ikke til den parathed man er under 24/7.
  Og hvad et brødreskab rent faktisk indebær.
  De ved ikke at det med at blive gamle ikke er et previlige mange er fra taget på grund af krigen.
  Og ikke mindst at deres fucking fred vare længere på grund af de soldater der stadigvæk kæmper og har kæmpet.

  SÅ VIS SKU’ DA RESPEKT FOR DEM SOM HAR GIVET DET ULTIMATIVE FOR AT I FORBANDE POLITIKKER KAN LEVE LIDT LÆNGERE.

 7. Det er et direkte hån pg skændsel mod alle de modige danske soldater, som har sat livet på spil i Afghanistan.

  Det er også helt fuldstændigt respektløst og meningsløst for alle de familier, som er blevet berørt at de danske troppers udsendelse. Enten om det er dødsfald, PTSD eller andre mén.

  Vi hjælper gerne krigsramte fra andre lande..? Men ikke vore egne danske soldater/tropper ved at give støtte, anerkendelse og kompensation..?

 8. Når nu staten er så piv elendige til at anerkende den indsats i alle har gjort skal der herfra lyder en kæmpe respekt og et tak for jeres tjeneste ankestyrelsen kan jo passende selv tage afsted næste gange det er jo ikke farligt tilsyneladende

 9. Men hvis det er så ikke farligt, så kan de i ankestyrelsen jo fint tage over, når der skal sendes mine ryddere ud. Det er virkelig pragteksemplet på, at man har en regering som “tager ansvar” ved at sende soldater afsted, men så fint “glemmer” den del som skal tage hånd om de der rammes af krigen…

 10. Det er jo bare igen de skide selvophøjede djøf’er der tager den slags afgørelser. Fyr dem! De er langt billigere at have på evig overførselsindkomst. Eller send dem ud på det private arbejdsmarkedet, så skal de nok selv få PTSD

 11. Kære venner – tror at det er historien om det Russiske missil man ville bruge til undervisning – noget med en hammer og mejsel og noget springstof der var krystaliseret og som desværre eksploderede og dræbte 5 – 6 mand.
  Lur mig om det ikke er derfor at man har fundet en “kattelem” og siger at Kim ikke var i “livsfare” evt. fordi afmontering og ulykke skete i lejre ?
  I skal skamme jer inde i den ankestyrelse.
  Og nu sender vi fame 400 “mand” til Syrien ?? det er jo binde galt.

 12. Syntes det er helt til grin at påstå at han ikke har været i livsfare. Men det er også til grin at melde sig til at drage i krig og så tro man ikke oplever og ser noget grimt. Hvor mange døde ser en Falck redder ikke i hans karriere, man er da nød til at gøre op med sig selv hvad man kan klare. Jeg var selv Sergent ved ingeniør tropperne men valgte at stoppe fordi jeg ikke ville tage i en meningsløs krig 6000 km væk for sølle 50.000 kr om måneden. Jeg ved ikke om jeg kunne have klaret det psykisk, men var jeg taget afsted, havde jeg påtage mig risikoen, det havde været mit ansvar

  • Falck reddere går også ned ind imellem – det er hverken fordi de er svage eller uforberedte, men fordi den menneskelige psyke kan være svær påvirkes på mange forskellige måder!
   Den soldat der problemfrit kan klare en situation er måske ham der bliver mere påvirket af en anden slags situation og omvendt.
   I dette tilfælde drejer det sig om en erfaren soldat, med flere udsendelser bag sig og så vidt vides uden tegn på problemer tidligere.
   En traumatisk oplevelse ud over det sædvanlige og hvor han også selv blev skadet har ført til PTSD – hvilket slet ikke er ualmindeligt!
   Selv hårdkogte elite soldater kan ende i sådan en situation – og ja, det samme gælder Falckreddere.
   Måske du skulle sætte dig lidt ind i hvad PTSD egentlig er inden du udtaler dig om sager vedrørende denne lidelse….

 13. Kim og andre i skal ikke tænke nærmere over Ankestyrelsens afgørelser bare tal med en advokat og få sagen for en dommer.

  Det er ikke kun PTSD de ikke har styr på derinde, det er alt omkring sygdomme og de har også fornyligt været i medierne for at have brugt en ULOVLIG praksis i nogen af deres sager.

  PTSD herhjemme og i USA er to vidt forskellige ting, vores eksperter er noget til side 1 i 1. verdenskrigs og granatchok. Der må findes nyere forsking på området.

  Tak til alle soldater for deres tjeneste.

 14. Forsvarets “eksperter” er total inhabile og en hån at Arbejdskadestyrelsen taber så mange sager mod disse eksperter.
  Hele afgørelsensprocesen er skruet helt forkert sammen, og offeret/veteranen bliver ladt i stikken af tåbelige og ligegyldige politikere m.m.
  Desværre nok først den dag en veteran vælger at “trække splitten” og tage et par politikere, embedsfolk, generaler eller andet med sig, vågner de først op.

 15. Send da lige de tosser på et ophold i GZ nord for AMADILLO bare i 60min så vil jeg gerne se om de stadig fastholder at man ikke har været i livsfare.
  Hold kæft nogle ☠

 16. Det her er så pervers og vederstyggelig en afgørelse, at vi er nød til at gøre noget. Dette her kan vi ikke lade dem slippe afsted med, det går id over alle veteraner og deres pårørende. Hvis vi organiserede os og lavede en demonstration udenfor Christiansborg, kunne vi måske få politikerne på banen…

 17. Det er beklageligt at tåbelige uvidende civile skal afgøre hvad der skal ske med sager og dermed også personer det har ydent det ultimative for deres land, fyr dem og lad det militære system afgøre hvad og hvornår vores personel har været i fare, og dermed er berettiget til erstatninger.

 18. Hvor sindsyge er de fjolser i anke styrelsen?! Jeg husker tydligt den tragedie og selvfølgelig var han i livsfare. Man er konstant i livsfare når man befinder sig i en krigszone!!!

 19. Hvad fanden er det for et land, der sender deres soldater i krig! Og så ikke vil anderkende at de har været i fare???
  Hva tro skrivebords folket? At de har været på badeferie?
  FJOLSER!!

 20. Det er at gøre grin med de mennesker, som tager den beslutning at kæmpe for Danmark – han gjorde jo bare sin pligt og så kan DK sgu gøre det samme. Han er jo uforskyldt i den situation han er i idag – hjælp nu de mennesker som sætter deres liv på spil!!!

 21. Det er ikke okay at påstå, at en soldat, som man har sendt i krig, ikke er i livsfare. De soldater, der har sat livet på spil, fortjener respekt.
  Til gengæld er der en kommentar, der blander flygtninge fra Syrien ind i tingene, og det er ikke okay heller, for det er ikke det, sagen handler om.
  Respekt til de soldater og deres familier, som er berørt.

 22. Det er uhyggeligt. Kender en der fik det anerkendt. Hun arbejde i kiosk i et fængsel. Og det hil jeg da ikke mene bar så belastende som en soldat i krigs område. De der erstatnings sager er der ingen mening i. Håber det snart bliver enerkendt så vi kan hjælpe de mennsker der lider af det.

 23. Måske man bare skulle sende Ankestyrelsen til et sted med krig og så lade et par bomber gå af ved siden af diverse bestyrelsesmedlemmer. Gad vide om de ikke omgående vil ændre mening om at være i livsfare!

 24. Hvorfor skal vi lade os kvæste eller måske dø, for en sag, der aldrig kan vindes. Skiftende regeringer er helt vilde med at sende soldater og materiel til div. krige rundt om i verden, medens landenes egne borgere sidder trygt og godt på evig forsørgelse i Danmark. Send dem hjem og kæmp deres egne krige

 25. hvad er det fornogle skrivebords pekingesere og slingre pissere der har truffet en skiden afgørelse som den , de skulle henvises til at have kontorer på et offentligt toilet, nej her skalkæmpes for ret , det er jo at spytte på udsendte danske soldater, . Stå op kammerater og slå igen her er nogle kvajhoveder der skal smides ud

 26. Min kæreste var også EOD i Afghanistan, han har været afsted 5 gange.
  Han kom hjem i et stykke og har det efter omstændighederne godt.
  Der var ikke meget hjælp at hente for de der kom hjem med krigs traumer, de værste sår er de der kommer på sjælen.
  Heldigvis har de drenge der var afsted sammen et fantastisk fælleskab og ofte har en bror ringet om natten for at læsse af på min kæreste

  I mine øjne er det i den grad en arbejdsskade
  Har den største respekt for dig Kim Robin Poulsen

 27. Mon ikke den danske stat burde sponsorere en lille “fact finding” tur til Afghanistan for et par medlemmer af Ankestyrelsen. Lad dem komme til Helmand provinsen for eksempel!!! Her er man aldrig I livsfare!!!

 28. Man kan diskutere om vi skal sende soldater til verdens brændpunkter, men det må være uden for diskution at vi skal tage os af de folk vi beder om at tage af sted. Både før de rejser, under opholdet hvor de skal udføre deres mission og ikke mindst efter de er kommet hjem. Alt andet er uacceptabelt og pinligt for et rigt land som Danmark.

 29. De er virkelig dygtige de menesker der arbejder i ankestyrelsen, kan sidde i København og et antal år efter fortælle at der ingen farer har været tusind vis af kilometer væk.

 30. Man er vel for fanden et eller andet sted konstant i livsfare når man er udsendt som soldat? Det er jo ikke sådan at fjenden melder ud nu sprænger vi en ied her, nu angriber vi der. Mam kan så måske skelne imellem livsfare og yderste livsfare, men at påstå en minerydder ikke er i livsfare er uhørt. Send Ankestyrelsen på kursus i mine rydning og giv dem en dag i et skarpt minefelt, så kan de tale med om, om Kim var i livsfare eller ej. En flok ignoranter, mindre kan de vel ikke betegnes som i den Ankestyrelse.

 31. Det kan man simpelhen ikke være bekendt…. Han har været i krig og oplevet noget af det værste et menneske kan komme ud for, man skulle skamme sig har stort respekt for de soldater det har og er i den danske hær, så man bør behandle dem pænt

 32. Jeg gad vide, hvad de såkaldte flygtninge vi modtager skal have oplevet for at være i livsfare så!

  Det er som om at hvis bare man er brun i huden og især hvis man er muslim, så er der ingen ende på, hvor lang snor man skal have og hvor meget man skal imødekommes.

 33. Hvad sker der for vores Regring og vores Danske stolthed ? Vi er blevet et stikker samfund , En gang store er Egoister , Vi lukker øjne for krigen og sensur ,Vores Regring udsætter os for,Men så Behøver vi jo heller ikke , stille spørgsmål, til Hvordan de styre vores land vel?. Men det de sender Vores Børn , Brøder og søstere . Danske Landsmænd i Krig. i Mod Sendsyge Mennesker Der kun Har en ting i Hoved ? Krig og undetrygelse OSV. Som hader vores Måde at leve på ?. At vores Regring , ikke Tager ansvar for vores soldatter de sender i krig, Der oplever alle de Græmme ting En KRIG Medfører, Når de kommer Hjem , ” Hvis de overhovedet kommer Hjem i Live ” Eller er sprængt i stykker ?. Og så er der ikke penge Til hjælpe dem og deres familie , Det er flovt og svineri ! Men DET at vores danske soldatter går i krig for at , bekrige de sataner ! Så HR & FRU Danmark , Kan Nyde vores Velgærsamfund , Der Kun greller for nogen i Danmark? Men ikke Dem Der Beskytter, Dig og Mig ,os ALLE i danmark For teorister . Men det der givermig dålig smag imunden er ,at imens Danske soldater Kæmper for os . .Så Er der Nogle få . idioter vi har taget imod , og Moske Hele deres familier , Fra Krig og elendighed ,Som Har Fået Dansk .pas og ønsket , at Blive En del af danmark ” DANSKER ” . Hvor Efter de hader os så Meget at , de vil gå i krig , Mod deres egene Landsmænd For det er de jo? Når vores Regring Har givet dem et statsborgerskab ikke ? At deltage eller føre krigs handling i mod danmark og den danske befolkning . Kaldes Mange Ting Men er de “danske stats boger ” Er Det er at være LANDSFORÆDER , Hvad gjorde vi ved dem der var Landsforæder der Hjalp Nazisterne .Efter krigen ? . Det er Noget sviner at Regingen tillader , kriger og landsforæder.at opholde sig, i Danmark ? Når vores Soldater kæmper for Danmark, Så skal de ikke være til Grin Når de komme hjem igen. EN bøn til Dem på Christiansborg !! Help Vores Hjemvente soldater og deres familier. OG Tag Så og Værn om Danmark. inden Det går Helt galt !! Jeg undskylder ordfejlene jeg er ordblind..

 34. Hvor er det flovt hold kæft hvor Sådan en latterlig afgørelse man bliver harm over at læse sådan noget totalt latterligt. Stor respekt til alle jer der har været ude i fortjener respekt og opbakning når i hr brug for det det er da det mindste staten kan yde. Stor respekt drenge kæmp for jeres sag vi er mange der støtter jer

 35. Ankestyrelsen laver den ene skandaløse afgørelse efter den anden. Mange har i stedet fået deres ret gennem en civil retssag. Kontakt et advokatfirma med speciale i arbejdsskader.

 36. Ankestyrelsen er kolde kyniske kassetænkere præcis som kommunerne. Det menneskelige syn er slettet fra deres nethinde. Ja selv den mest almindelige fornuft besidder de ikke

 37. Send hele Ankstyrelsen på Minerydning osv og så se om de efterfølgende vil komme med samme påstand…Skrankepaver og kontornussere de skulle fandme have sådan et los i røven…
  Behandel da for helvede ( Pardon my French ) vores Hjemvendte Soldater med den respekt de fortjener efter at have gjort en indsats for vort land

 38. Ikke længe har jeg hørt noget så tåbeligt. Hvis ikke han har været i fare så har ingen været det! Hvem sidder dog og beslutter sådan noget. Det er da så utroligt idiotisk. Nu må de ansvarlige politikkere komme op af deres stole og ind i kampen mod tåbelighederene.
  Det er da helt oplagt at manden har været i fare.

 39. Ankestyrelsen er tydeligvis en flok djøffer der aldrig har prøvet at være uden for deres sikre og hyggelige komfort zone. Det næste er vel at de vil påstå at lande som Syrien og Somalia er sikre og fri for terror og lignende.

 40. Hvor er det dog trist læsning. Det er sådanne fuldkommen arrogante og ansvarsløse holdninger og forkerte afgørelser, der til fulde bevirker at man mister troen på og tilliden til systemet. De personer der så arrogant mener at Kims liv ikke var i fare, skulle som der er skrevet andetsteds, med på en lille spadseretur i et minefelt. Kunne man mon være så heldig……. Fuldkommen hul i hovedet at afvise Kims sag. Håber inderligt han trods alt kommer videre i sit liv på en ordentlig måde.

 41. Sorry men myndighederne har nået lav punktet. Det er virkelig flot, og mangel på respekt og anerkendelse. Kim sad jo ikke inde bag et skrivebord i København da det skete! DK vågn op og tag ansvar, alt andet mangler bare!

 42. Jeg bliver så edderstinkende tosset over den slags skrivebordsbeslutninger. Her i firmaet (privat gulvfirma) har vi den ordning, at hvis en perdon kommer for langt væk fra virkeligheden, så skal han med montørerne ud en tid. Det plejer at hjælpe!

 43. Og det er det land vi sender hvores børn i krig for folk der ikke selv har deltaget i og mærket og set krigenes grusomme side burde slet ikke have lov til at have med os hvores børn eller nogle soldater at gøre de har intet begreb i hovedet om hvad det vil sige når de skarpe projektiler granater raketter vejside bomber osv går af og og det hele går op i lort det forargeligt at kunne sidde hved et skrivebord i Danmark uden indsigt og beslutte om en person har været i livsfare vi er i livsfare fra det øjeblik vi sætter støvlerne på fremmed jord…
  Dem der behandler som det sket også i denne sag er i min optik landsforrædere og vi burde som samfund kræve de bliver straffet derefter…
  Aldrig mere skal jeg selv tage afsted… Og aldrig nogensinde skal mine nu store børn rejse ud og kæmpe for et land der ikke værdsætter eller respektere de ofre der står tilbage bagefter når krigenes rædsler og lortet først har brændt sig fast i sjælen

 44. Jeg ville ønske, at der var nogle, for ikke at sige alle, der ville sige RMIR, vi tager ikke afsted på de betingelser. Hvad er konsekvensen??? Vil de blive fyret? Hvis ja, hvad så? Hvem vil man sende i stedet? Jeg mener fortsat, at et medlem af udenrigspolitisk nævn skal udsendes sammen med styrkerne, så de ved hvad de taler om, næste gang de træffer beslutninger om udsendelser.

 45. Det er så typisk systemet !!!
  De udsender soldater til høj risiko områder, men nægter at tage sig ordentlig af dem, når de kommer hjem med mén på krop og sjæl. svinsk hvis man spørger mig.

 46. Fuldstændig usmagelig dom. Jeg håber virkelig at et massivt pres fra sociale medier, kan få lidt indflydelse på denne sag, og lignende sager i fremtiden.
  Grundlæggende er der noget helt skævt i respekten for de mennesker som, af forskellige grunde, har takket ja til at arbejde for politikkernes sag under fuldstændig vanvittige forhold… Sørgeligt…

 47. En detalje. Det var ikke en vejside bombe.
  Danske og tyske ingeniører gik i fred og ro og afmonterede sprænghovederne fra nogle gamle russiske missiler…
  Og der var alt for mange personer til stede. (13 personer kom til skade eller omkom… hvor der kun burde havde været en eller to personer inden for fare området) Tyskerne havde kommandoen og kludrede i det. (ja, noget med en hammer og mejsel… for sådan havde de gjort med de missiler af samme type som DDR havde…)

  Dvs i min optik var den episode ikke krig og den burde ikke havde været mere farligt, end når man her i Danmark har gået ryddet gamle granater ude på Amager…
  Så den konkrete episode er i min bog en “almindelig” arbejdsulykke… der burde være undgået. (eller som minimum kun havde gået ud over 1-2 mand)

  Dette baseret jeg på hvad vi i IGR fik af vide i ugerne efter de skete… og hvad jeg nogle år senere i forbindelse med et minerydning kursus ved HIAS fik af vide om episoden…

  Men, hvis en håndværker ser 3 kammerater dø i en arbejdsulykke på en byggeplads og han får psykiske problemer pga det, så får han forhåbentligt det anderkendt som en arbejdsskade???

  I nogle af de andre artikler om sagen er det lidt info om hvad han ellers har oplevet i Kroatien, Bosnien, Eritrea og Afghanistan…
  De oplevelser i sig selv er til gængælde i den grad “truende” og burde være nok til at han får det anderkendt.

  Så ser man hans tjenestehistorie som helhed er det helt grotesk at han ikke får det anderkendt.

  Så ja, giv de sagsbehandlere en uges ferie i greenzone og og spørg dem bagefter om de har følt sig truet på livet…

 48. Så spørger man sig selv om, hvilken nyansat piccoline i styrelsen, som lige traf den afgørelse. Der er ingen ende på, hvad disse ignoranter og åndeligt mindrebemidlede kontorbumser, kan finde på

 49. Bekymring over Ankestyrelsens afgørelser i civile sociale sager:

  http://www.k10.dk/showthread.php?t=26515

  http://www.k10.dk/showthread.php?t=31037

  Så der er en sammenhæng, desværre. Men vi får hvad vi stemmer på.
  http://www.politiko.dk/nyheder/pia-kjaersgaard-vi-vil-aldrig-svigte-vores-udsendte

  Udover dette er det et faktum, at svært invaliderede Afghanistan-veteraner ikke nødvendigvis er underlagt Patienterstatningen, trods de har fundet en behandling der er lægehenvist og vederlagsfri betalt af det offentlige under Sundhedslovens§ 79 stk.3

  Tiden er måske til at samarbejde med civilister og stille krav til alle de forskellige foreninger, som kun kan tilbyde lidt Pilates, som netop er dokumenteret ikke kan dokumenteres virker, efter hensigten.
  https://fysio.dk/fysioterapeuten/arkiv/nr.-3-2016/usikker-evidens-for-pilates-ved-rygsmerter/

  Bedste hilsner
  En civil folkepensionist ESK 542, svært handicappet med 36 års erfaring med genoptræning af handicappede.

 50. Som civilist har jeg følgende at tilføje:
  http://www.politiko.dk/nyheder/pia-kjaersgaard-vi-vil-aldrig-svigte-vores-udsendte

  http://www.k10.dk/showthread.php?t=31037

  http://www.elmer-adv.dk/retssager-ankestyrelsen-2015/

  Fakta er yderligere, at svært invaliderede Afghanistan-veteraner ikke høre ind under Patienterstatningen, som kriminelle indsatte netop er blevet det. Trods de modtager offentlig betalt, vederlagsfri behandling under Sundhedslovens § 79 stk.3, som kan forbedre deres tilstand trods det etablerede system har forsøgt, uden succes.

  Således er det, når en aktiv soldat bliver invalideret fysisk som psykisk når man bliver “almindelig” kommunal patient efter den helt store interesse de første måneder efter hjemkomst.

  Med venlig hilsen

 51. Det ender med at staten må outsource krigsdeltagelse. Der må da efterhånden være mange som dropper Forsvaret. For der er tilsyneladende ingen grænser for, hvor meget der bliver pisset på dem der har deltaget i Afghanistan.

  Udover alle de belastninger soldaterne vender hjem med, skal de også være deltager til et endeløst cirkus i medierne med hemmeligholdelse af krigsdokumenter. Samtidig kan de så sidde og spekulere over det faktiske resultat af krigen og hvad fanden den gjorde godt for. Mistede legemer, kammerater, livsmod – i bytte for hvad? Fred? Demokrati? Frihed? Retfærdighed? Leflen for den Amerikanske stormagt?

 52. Om 10-20 år er det hele glemt. En ny generation er vokset op. Og vi kan starte forfra med en ny krig. Nye politikere stiller sig op og spytter krigsretorisk ideologipropaganda ud til befolkningen pakket ind i frihed, demokrati og retfærdighed. Hurra hurra.

 53. Man kan hade Ankestyrelsen -og de folk der arbejder der så meget man vil. Det ændrer ikke på, at det er systemet der er noget galt med – de konkrete mennesker der sidder og træffer de her afgørelser, gør det ud fra lovgivning, forarbejder til lovgivning og retspraksis. Det er jo ikke ud fra egen holdning eller godbefindende. Det er ud fra de politiske intentioner der ligger bag lovgivningen.
  Hvis alle afgørelser der blev truffet i det offentlige kunne og skulle træffes ud fra egen moral og personlige holdning, så ville ingen folk behandles lige og vores land vil gå bankerot på nulkommafem. Folk ville få fuldstændigt forskellige rettigheder og mens nogle ville synes det var særligt vigtigt at ubetingelsesløst støtte krigsveteraner, ville andre hellere støtte alle flygtninge ubetingelsesløst, eller alle folk med rødt hår.
  Jeg er helt enig i at sagen ovenover umiddelbart lyder fuldstændig grotesk – men som med alting, er det så fandens nemt af komme ind på nettet og sidde og pudse sin glorie og hagle budbringeren ned.
  Mon ikke der også sidder flere som på grund af rammerne på ens arbejdsplads er tvunget til at gøre ting, som man ellers ikke privat ville have valgt at gøre?
  Det er nøjagtig det samme som med ansatte på sygehuse og plejepersonale, at man kan altså kun agere indenfor de rammer man har. Og får man fortalt af sin chef, at det er sådan tingene skal være – jamen, så er der sådan de bliver.
  Nej, vil man gå efter varige ændringer og det rette sted – så er det altså politikerne. Styrelserne og kommunerne rundt om i landet er undersåtter til en arbejdsgiver der bestemmer hvordan linjen skal ligges og indenfor hvilke rammer, hvor hurtigt arbejdet skal gå mv.

 54. Meld jer ikke mere til at tage ud for
  I har ingen op bakninghos politikerne,medsympati og venlig hilsen,Hasse Ekstrøm,pensioneret major,ofte udsendt i FN missioner

 55. Det samme svar fik jeg også så ingen erstatning for ptsd afslag både ved ask og ankestyrelsen var udsendt i 1992

 56. Jeg er forhindret i at deltage, men håber dem som møder op får en god dag og der fremadrettet kommer noget godt ud af det for Kim og andre som man ikke mener har været i livsfare rundt omkring i verden.
  Jeg vil da gerne anbefale at Forsvaret donere en retur billet til ankestyrelsen så de kan komme på studie tur til bla. Afghanistan. Her kan man jo give dem et kort og så lade dem gå en tur så de kan komme lidt ud i den virkelighed som soldaterne bevæger sig rund i under en 6 mdr ophold. Dem som vender retur vil uden tvivl være blevet klogere på mange ting her i livet.

 57. Jeg forstår stadigt ikke den “sky-klap” fokusering på udsendte der rammes psykisk? Ledelse og lign. Presser også vores kollegaer stærkt, udsendte eller ej. Jeg er imod at det kun er i forbindelse med ordet Udsendelse der kan legitimere PTSD eller andre svære psykiske tilstande for den enkelte medarbejder/Kollega. Men i og med min sag via arb. Styrelsen er i behandling, men ikke relaterer til udsendelse, men andre forhold, ville det betyde at den “lige pludseligt” er en erhvervs anerkendt skade, eller muligheden er forøget, selvom det for Kim og jeg kan have været de samme faktorer der var udløsende for tilstanden? Jeg føler det som en manøvre for flugt og frasigelse af et ansvar, og vilje til at skabe definitioner/retningslinjer og ikke diffuse begreber der primært kan dække deres fordele ind.

 58. Endnu et eksempel på hvor mange folk uden kontakt til det virkelige liv der sidder på altafgørende poster i samfundet , djøf’ere , politikere og andre bedrevidende teoretikere ..!! Det er sgu skræmmende at man ikke vil anerkende ptsd som en erhvervssygdom , ville sgu nødig udsendes med den opbakning ..!! FØJ !!

 59. Syntes hele tiden systemet straffer os danske borgere.
  Vores politikere træder på os. Begrænser vores frihed. Hiver mere en rimelig af vores surt tjente penge.
  Og nor vi så har bruge for en hånd. Bliver vi smidt igennem et sygt system med uigennemsigtige regler.
  Det er vores fælles land. Og vores politikere er her for vores skyld. De skal arbejde for os.
  Men det virker som om de gør det modsatte.
  De danske soldater som rejser ud i de konflikter som vores politikere ønsker at sende unge mænd og kvinder ud i.
  Skal behandles med respekt.
  Det er politikerene der har blod på hænderne. De skal rydes op. inden de vasker deres hænder.

 60. Det er jo helt væk det der.. Kan ikke forstå vi behandler vores “gugginamser” på den måde, folk burde droppe udsendelser til de får rettet op på lortet. Hvad fanden regner de med når de sender 18årige knægte i krig, 100% at en vis procentdel vil opleve traumer og de skal fandme ikke yderligere traumatiseres af vores bureaukratiske stasisamfund når de kommer hjem.. Det pisser mig totalt af grrr

 61. Fy for den lede. Er der nogen der kan fortælle mig og andre hvilke kvalifikationer dem i denne ankestyrelse har siden de kan vurderer om han har været i livsfare❓jeg vil mene at bare det man er i krig er man i livsfare,når man så ydermere er minerydder + at man bliver såret og ser sine kammerater dø hvis det ikke er at være i livsfare hvad er så. Den danske stat løber fra sit ansvar,det er simpelhen RESPEKTLØST ❗️

 62. Ankestyrelsen må øjensynligt have fået nogen direktiver og regler fra regeringen, ellers ville regeringen havde fortalt ankestyrelsen at de skulle følge de retningslinjer der er udgivet, så det tyder på at regeringen kun vil spare penge og ikke vedkende sig deres ansvar.

 63. Det er chokerende at en mand der i så mange omgange og i så mange udsendelser har kæmpet på landets bud og afgiver et offer de aller færreste af os kan forestille os, også kommer sådan en bunke papirnussere og skal afgøre om hvor vidt han har været i fare, stiller spørgsmålstegn ved det offer han har gjort og de konsekvenser det har haft for ham. Det er grotesk på en helt ufattelig måde og mener absolut at dem der har forrettet den afgørelse burde sendes ned til Afghanistan og selv prøve at desarmere et par eid’er, se et par gode venner/kollegaer dø og konstant vide at de kan blive angrebet. Er ret overbevist om at de ynkelige mandslinger, ville kollapse inden for 5 min!!

 64. De er da hel væk fra skærmen man kan godt høre at de aldrig har sat deres liv på spild når de kan komme med sådan noget plader ? ? man behøver da ikke at have mange brikker at flytte rundt med til at vide at vis man har med en bombe / sprængsats at gøre er man i en stresset og fysisk situation og vide at vær et øjeblik kan koste sit eget liv ! ! ! … De skulde skamme sig de slipsefyre der didder over på borgen . . FØJ ! !..

 65. Hvordan kan det ske i det samfund vi lever i, idag? var ankestyrelse med i Afghanistan… det er absurd man i dagens danmark udsender soldater uden at tage ordenligt vare på dem når de kommer hjem.. hvad er det for en regering og retssystem vi har?

 66. Man kan vel også sige at hvis myndighederne staten ankestyrelse eller hvad de nu må hedde,mener at det er i orden at vi behandler vores egene udsendte på denne respektløse måde,så behøver vi vel heller ikke at modtage nogen flygtninge for de er vel ikke i livsfare.

 67. Hvor er det frygtelig, man har sådan fornemmelsen det er for at slippe for erstatningerne, de skulle skamme sig, Syne du har ret Peder Simonsen, lade dem prøve gå et stykke og se om de undgår miner, og ikke at blive skudt på, kan mærke faren, for at miste livet, eller blive sprængt i stykker, hvem sidder i den ankestyrelse siden man kan undgå erstatning til ham. Jeg ønsker det bedste for dig .

 68. Det værste er at loven/juraen står højere end sund fornuft og logik.
  Personligt har jeg henvender mig til forsvarsordfører i det partier jeg repræsenterer for at fortælle om den håbeløshed man oplever i lignende sager som denne.

 69. Jeg vil foreslå, at vi i fremtiden sender ALLE medlemmerne af Ankestyrelsen ud som mineryddere og andre opgaver, som de har siddet på deres fede røve på deres hyggelige kontorer og vurderet, at de ikke er farlige. Det er lige opgaver for de nasserøve. AFSTED MED DEM.

 70. Hvor er det bare grimt. Hvem er de DYR der sider med vores udsendtes sager. Mennesker kan det bestemt ikke være. Sidder der nogen der vil affolke vores soldater man skulle sgu tro det. Hvor er det vederstyggeligt. Håber der snart sker noget rigtig positivt for vores veteraner.

 71. De unge mennesker er gode nok til at blive sendt i krig, men hvis der sker dem noget, er der ingen der tør stå ved deres løfter, til dem der vender hjem med sår på sjælen. Det er jo respektløs.

 72. DU ER KUN I LIVSFARE. HVIS DU ER DØD ???
  Det gør jo at man ikke har lyst til at tage på flere missioner,med den tankegang der er blandt Politikere og deres Embedsmænd som har deres på det tørre ,når det gælder pension og gyldne håndtryk mm, TAG JER SAMMEN !!!!

 73. Ankestyrelsen – vor herre bevares. Som om de ved en skid om at være i krig.
  Men De der kæmper for Dannebrog – EFTER ORDRE – kan sejle i eget lort. Alt imens diverse persontyper SUGER PENGENE ud af Danmark…
  Føj for satan Ankestyrelse og ansvarlig minister…

 74. Kors i røven det er jo vanvid det rene idioti skide skranke paver de har sgu aldrig holdt et våben i hånden og hvis de gjorde så ville de løbe skrigende væk ved første skud

 75. Stor tak til alle vores soldater for jeres indsats – og lad os så få vendt kulturen i Danmark, så vi anerkender jeres indsats før, under og efter missionerne.

  Tak fordi i ville og turde – det er vi rigtig mange, der ikke gør og tør.

  Jeg håber på, at alle til enhver tid siddende regeringer vil fremme en anerkendende kultur overfor vores veteraner.

  Tak.

  … Og til helvede med det kriterium! Jeg var der i dag, fordi jeg støtter synspunkterne imod det forslag.

 76. HOLD NU OP hvad bilder de sig ind i ankestyrelsen er det sådan de ser ud ?
  Da man i sin tid fyrede mange bankansatte skulle de have psykolodhjælp pga det traume det var at blive fyret, men her har manden ikke været i livsfare , gad vide hvor tæt man skal have været på døden eller hvor mange gange for at det tæller .
  TAG SÅ LIGE AT BEHANDLE VORES SOLDATER MED RESPEKT TAK.

 77. Gad vide hvordan de selv ville havde det hvis nu nabo kontoret blev sprængt i luften, eller gangen uden for deres dør blev fyldt med flyvende projektiler… Er ret så sikker på de ville mene de havde været i fare…

 78. Det er SÅ sjofelt. Hvorfor kan vi som nation ikke støtte vores soldater, når de kommer hjem og er gået i stykker? Det er den ultimative ydmygelse at vi behandler dem på denne måde.

  Havde det været en rød regering, havde man i det mindste ikke været overrasket, men at en nominelt blå regering ikke laver om på dette, er en svinestreg.

 79. Nåååhh neeej!! For det er jo bare en lejertur når de er udsendt!! Christ man!!! Hvor fanden har styrelsen tabt hjernen henne?! Hvis de mener at soldater ikke er i livsfare når de er i fucking KRIG!!!! Jeg synes de skulle en tur afsted selv, så kan de lærer det [email protected]*%# H-*%#$>
  Jeg har dybt respekt for jer gutter og gutinder ✌️

 80. Tja det største problem visse af disse sagsbehandlere har, er vel når deres kaffekop skulle vælte, efter så mange år med udsendte soldater i frontlinjen, har vi stadig ikke lært, at forstå deres problemer, problemet er jo økonomi, og ikke hjælp for den enkelte – “hurra” for vores demokrati :-)

 81. Som Kim Larsen skal have sagt citat “Politikkerne skulle være til for de svage, for de stærke skal sgu nok klare sig”. Så kære folkevalgte, gør nu det rigtige og sæt jeres embedsmænd på plads ellers må i lade nogle hoveder rulle, så de kan lære det :-(

 82. FUUCK jeg har fandme aldrigt hørt noget lignende HVAD I HELVEDE BILLER DE SIG IND!!!
  SPÆND en forbandet plastik hjelm på deres så tomme hjerner og send dem i farezonen, så de kan fatte hvad soldater dagligt bliver udsat for i krigszoner.

 83. Send lige Ankestyrelsens medarbejder i krig og så fortæl dem når de kommer hjem ” øv for jer i er i live, så i har ikke været i livsfare” tag fanden i politiker, Vågn op og tag det skide ansvar for de udsendte soldater . Pengene kan findes i jeres løn Respekt til vores soldater

 84. Jeg tænker tit på hvad de mennesker der melder sig som professionel soldater forstille sig, når de vælger den levevej. Tror de, de bare skal “lege” røver og soldater. Tror de, det kun er de andre (fjenden) der dør eller kommer til skade. Jeg har aldrig været i krig og håber bestemt heller ikke jeg kommer det. Men selv med Hollywood’s ofte romantiseret og glansbilledeagtige fremstilling af krige. Ja så ved man sq da set ikke er sjov og ballade.
  Som jeg også siger til de pivende kriminelle. If you can’t do the time, don’t do the crime. Ved godt at nu bliver jeg svinet til, men min point er altså. Kom ikke og piv. Du har selv valgt

  • Hold da op for et snæversyn!! Så håndværkeren der falder ned af stilladset, skal heller ikke have erstatning?? Han har jo selv taget uddannelsen og ved at det er farligtat bruge stillads!! Bilisten der kører galt skal da heller ikke have erstatning, da de jo ved at det er piv farligt at bevæge sig i trafikken….. Jeg håber ikke du nogensinde får brug for hjælp, for så får du dig en royalistisk oplevelse af de helt store! Men igen, hvis du kommer galt afsted, så søger du jo nok ikke om erstatning med den holdning du har! Held og lykke med livet.
   Mange hilsner fra en Veteran med PTSD og en afvist arbejdsskadesag, begrundelse : en linje i en 526 siders sag fra egen læge :” Nicolai virker nedtrykt over sin mors død”. Udtaelse fra Arbejdsskadestyrelsen : så det kan ikke entydigt fastslås om din PTSD og kroniske depression stammer fra dine udsendelser (4stk) eller fra din mors død! (Spicallægeerklæringer fastslår at der er sammenhæng og at minmors død bare var endnu en dråbe i livet)
   Så igen, Held og lykke håber du glider smertefrit igennem livet, så du kan blive ved med at pege fingre af dem der allerede ligger ned!

 85. Man får jo helt lyst til at tage de individer som sidder med sagerne og placere dem i et minefelt med kuglerne flyvende om ørene. Også fortæl dem at de ikke var i livsfare bagefter! Aldrig har jeg hørt noget så grotesk og diskriminerende…. hvad fanden sker der i det danske system!

 86. Jeg har fået erstatning pga PTSD efter en Afghanistan tur. Det tog 2 år og var noget af en prøvelse selvom det var en klokkeklar sag. Sagen er ikke afsluttet helt endnu da jeg nu slås med kommunen om jeg skal have førtidspension eller ikke. Først derefter kan de bestemme mén graden. Kommunen har så kørt rundt med mig i 5 år(på bistand), imens at jeg har været hundesyg, hvilket bare forværre min tilstand. Om en måned skal jeg mødes med rehabiliteringsteamet som skal afgør min videre skæbne. Jeg er dog fortrøstningfuld, da der i min sag nu er en dybdegående analyse af mig fra Afdeling Q i Aarhus, hvor jeg har gået i behandling det sidste halvandet år. I den tid har jeg osse haft stor støtte fra veterancenteret som altid sender en bisidder, når jeg har skulle mødes med kommunen. Men for helvede hvor er det hele svært at få folk til at forstå, hvordan det er at skulle slås med sin sygdom, samtidigt med at man skal slås med systemet for at få den hjælp, respekt og forståelse som vi har ret til. Op af bakke er det… Desværre :(

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *