Idræt skal hjælpe de psykisk skadede veteraner

Foto: Hernán Piñera

Forsvarsministeriet og DIF samarbejder om hjælp til psykisk skadede soldater som en del af en udvidet indsats.

Formanden i Danmarks Idrætsforbund, Niels Nygaard, glæder sig over, at idrætten også fremover tiltænkes en vigtig rolle i arbejdet med fysisk og psykiske skadede soldater.

Han fortæller, at man har haft positive erfaringer med fysiske aktiviteter for de soldater, som har fysiske skader, og at det også kan have en effekt i arbejdet med de psykiske skader.

– Det er den samme model, vi gerne vil arbejde videre med. Vil vil gerne have, at de veteraner, som har nogle psykiske ar på sjælen, tilsvarende dyrker idræt sammen, er en del af et fællesskab og bruger hinanden.

Idræt i organiserede sociale rammer har i de senere år vist sig at have en særdeles positiv effekt på fysisk skadede soldater i deres kamp for at vende tilbage til en normal civil tilværelse

Da Danmarks Idrætsforenings soldaterprojekt blev søsat i 2011, var en ud af 45 deltagere i gang med uddannelse eller job.

I dag er tallet vokset til to tredjedele af soldaterne, og flere af veteranerne nævner, at idrætsdeltagelsen i soldaterprojekt har bidraget positivt til denne udvikling.

– Idrætten åbner for nogle ting, som giver veteranerne end anden form for terapi, siger Niels Nygaard.

De fysiske aktiviteter vil foregå på samme måde som hidtil, men med en ekstra kærlig håndsrækning, fortæller formanden.

– Aktiviteterne omfatter blandt andet ugentlige træningssessioner, aktiviteter med konkurrencedeltagelse og udflugter til diverse idrætsarrangementer.

Forsvarsministeriet har bevilget fem millioner kroner til foreningens soldaterprojekt, som led i et serviceeftersyn i indsatsen over for veteraner.

Den udvidede indsats skal omfatte de soldater, der er blevet ramt psykisk efter at have været i krig.

Download PDF udgaver af ‘Danmarks veteranpolitik 2016‘ og ‘Servicetjek af veteranindsatsen -en videreudvikling

DANMARKS VETERANPOLITIK 2016 SERVICETJEK AF VETERANINDSATSEN – en videreudvikling

/ritzau/

Comments

Skriv et svar
  1. Det er da en håndsrækning.
    Og så skulle man måske fremadrettet overveje og vi skal lade vore unge soldater rejse i krig. Det er jo desværre ikke fred de er rejst hjem fra..
    Men det er jo min personlige mening.

  2. Hvorfor sigter i konsekvent kun efter dem der er direkte ramt psykisk af krig/missions deltagelse? Hvor er der plads til de som jeg der er psykisk ramt men ikke pga. Udsendelse men andre årsager individuelt der for mig trækker tråde i jobbet og miljøet omkring mit arbejde mv. Der er ikke noget synes jeg og der har ikke for mig været nogen hjælp at hente eller støtte og vejledning. Mest fordi ingen ærligt talt har vidst hvad de skulle stille op med mig da jeg ikke har passet ned i de kasser der er til rådighed nu er min opfattelse. Jobbet kan også have de konsekvenser ser på andre parametre der gør udslag til man ender med at være brændt ud mv. Desværre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Loader…

0

Din reaktion / kommentar ? Du kan enten vælge at benytte via Facebook, eller nederst (standard kommentar)

0 kommentarer