Hvem er så… ham frømanden?

Frømandskorpset. Foto: Christian Sundsdal

Hvordan ser en rigtig frømand så ud anno 2011? Er han et stort muskelbundt, er han en dræbermaskine, eller er han bare ligesom alle os andre? Det satte ”Søværnet” sig for at finde ud af. Derfor gik turen til Kongsøre, hvor Frømandskorpsets ansigt udadtil, Peter Andersen, også kaldet Tot, indvilligede i at prøve at skabe et billede af ”Frømanden”.

Det kan slutte i morgen

Frømand – Tot

Tot er til at starte med tilbageholdende med at opstille en facitliste for frømænd. For frømænd er forskellige ligesom alle andre. Men lidt efter lidt begynder billedet alligevel at tage form.

LÆS OGSÅ :  Frømandskorpset udvider i Odsherred

”Han er klædt i casual eller afslappet tøj. Noget lidt sommerligt med for eksempel en løs skjorte. Derudover går mange også i klip-klappere. Det skal være noget, det er rart at bevæge sig i,” forklarer Tot og fortsætter; ”Generelt går han nok meget op i at nyde ting som mad, cafébesøg og så videre og at have det rart. Vi ved, at det kan slutte i morgen, så derfor sørger man også for at være god ved sig selv.”

Hvis vi ikke kan blive samlet op i fjendtligt territorium, skal vi selv kunne gå de 50-60 kilometer, eller hvad det nu kræver for at kunne komme ud. Der kan man ikke bruge en bodybuilderkrop til meget.

Kvabsede frøer

Af statur er en frømand mellem 175 og 187 centimeter høj, vurderer Tot. Vægten ligger mellem 85 og 95 kilo, mens bodybuildertyper som Arnold Scwarzenegger er ikke normalen.

”En frømand minder nok om triatleter og ti-kæmpere. Han er slank og sportstrænet, men ikke pumpet. Nogle kan endda være lidt kvabsede. Han er mere fokuseret på kroppens funktioner og smidighed. Hvis vi ikke kan blive samlet op i fjendtligt territorium, skal vi selv kunne gå de 50-60 kilometer, eller hvad det nu kræver for at kunne komme ud. Der kan man ikke bruge en bodybuilderkrop til meget. Det handler om ens udholdenhed og psyke.”

Tusindmeterblikket

Hvor det var svært for Tot at beskrive frømandens fysiske udseende, så er det mentale aspekt en helt anden sag. For her har han en meget præcis definition, der især fokuserer på selvtilliden.

”Vi har det, vi kalder tusindmeterblikket. Det vil sige, at vi lige kigger mennesker omkring os dybt i øjnene for at vise selvtillid. Det viser også, at vi ikke er bange for at blive konfronteret af andre mennesker. Hvis en frømand for eksempel er til en fest, hvor han ikke kender nogen, stiller han sig ikke over i hjørnet og venter på, at andre henvender sig til ham. Han kan godt indlede det sociale samspil. Det er på den måde, det skal forstås. Han udstråler selvtillid og en positiv tankegang.”

”Jeg arbejder ved forsvaret”

FrømandskorpsetDen sidste ting, man kan spotte en frømand på, er ifølge Tot en vis tilbageholdenhed med at nævne frømandskorpset.
”Hvis vi bliver spurgt, hvad vi laver til daglig, så tror jeg, de fleste siger, at de arbejder for forsvaret. Hvis folk så bliver ved med at spørge nærmere ind til, hvor i forsvaret man arbejder, er svaret søværnet og først til sidst Frømandskorpset. Vi vil gerne vurderes som mennesker først. Jeg vil for eksempel ikke bare være ham frømanden. Jeg vil gerne være Peter, som tilfældigvis er frømand.”
Læs mere her

For at blive frømand er der en række formelle adgangskrav, der skal være opfyldt. Dem, samt mere information kan du finde her og på www.froemandskorpset.dk

Fotos: Krigeren.dk & Forsvaret

Frømanden – én ud af en million

Comments

Skriv et svar
  1. En rigtig spændende artikel. Een måde man kan forberede sig på hvis man vil træne til optagelse i Forsvarets Specialoperationsstyrker (Jægerkorpset og Frømandskorpset) er ved at følge – og gennemfører – det relativt krævende optagelsesforløb til SSR. Især hvis man ikke er rutineret fra forsvarets side i patruljetjeneste kan det være en fordel for ansøgerne til de to specialkorps. Læs mere om SSR optagelseskursus på http://tiny.cc/SSRoptagelseskursus

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Loader…

0

Din reaktion / kommentar ? Du kan enten vælge at benytte via Facebook, eller nederst (standard kommentar)

0 kommentarer