Hjemmeværnet skal bevogte NATO-lejr i Kosovo

I forlængelse af opgaverne i Afghanistan og andre internationale missioner får hjemmeværnet endnu en opgave uden for landets grænser

Hjemmeværnets internationale engagement kommer nu til at omfatte bevogtningsopgaver for NATO i Kosovo. Det er besluttet, at hjemmeværnet i perioden februar 2011 og foreløbig 12 måneder frem skal stille bevogtningsdelinger til rådighed for Hærens Operative Kommando til udsendelse til NATO-missionen i Kosovo. Opgaven bliver at bidrage til bevogtning af NATO-lejren i Novo Selo. Ud over bevogtningsdelinger skal der udsendes op til fem stabsofficerer til NATOs hovedkvarter i Kosovo. I den nævnte periode skal hjemmeværnet i samarbejde med Hærens Operative Kommando opstille og uddanne delinger på cirka 30 personer omfattende både frivilligt og fast personel. De enkelte delinger vil være udsendt i op til tre måneder. Opgaven med at opstille delingerne er overdraget til Totalforsvarsregion Fyn, Syd- og Sønderjylland, men personel til missionerne rekrutteres fra hele landet.
Chefen for Hjemmeværnet, generalmajor Finn Winkler, ser frem til, at hjemmeværnet nu også skal løfte en bevogtningsopgave i Kosovo.
”Det er helt i overensstemmelse med forsvarsforliget, at hjemmeværnet skal fastholde og om muligt styrke sin støtte til forsvarets internationale engagement. Vi ser det som en naturlig forlængelse af de opgaver, som hjemmeværnet har løst på internationale missioner de senere år både ved udsendelse af enkeltpersoner og med bevogtningsdelinger i Afghanistan.

Hjemmeværnets hovedopgaver ligger fortsat nationalt, men de internationale opgaver højner vort uddannelsesniveau og tilfører os kompetencer, som er til gavn for både den nationale og internationale opgaveløsning. Jeg betragter det som et stort skulderklap til hjemmeværnet, at vi nu får denne nye opgave. Den er langt mere selvstændig end opgaven i Afghanistan, fordi vi nu bliver det eneste danske bidrag i Kosovo,” fastslår Finn Winkler.
Baseret på hidtidige erfaringer er generalmajoren ikke i tvivl om, at både frivilligt og fast personel vil betragte opgaven i Kosovo som en velkommen udfordring. ”Hjemmeværnet har for tiden sin sjette bevogtningsdeling i Afghanistan siden 2008, og der har ikke været mangel på interesse for at stille op. Tværtimod. Jeg er sikker på, at opgaven i Kosovo også vil være attraktiv for både frivilligt og fast personel, og at hele hjemmeværnet bakker op om en succesfuld uddannelse og udsendelse – og det uanset om man selv ønsker at blive udsendt i perioden,” siger chefen for Hjemmeværnet.

Skrevet af KrigerenDK

En kommentar

Skriv et svar
  1. det er da herligt at HJV også kan bevogte i Kosovo, men efter at HJV har haft sjette deling i Afghanistan, er det sgu lidt af et tilbageskridt synes jeg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Loader…

0

Din reaktion / kommentar ? Du kan enten vælge at benytte via Facebook, eller nederst (standard kommentar)

0 kommentarer