Hjemmeværnet skal assistere politiet ved grænseposterne

Foto: krigeren.dk

Regeringen er på vej med en plan, som betyder, at Hjemmeværnet skal sendes til grænsen for at hjælpe det danske politi med grænsekontrollen. Det erfarer Berlingske fra “en række kilder”.

Og det glæder Dansk Folkeparti, der for nylig foreslog, at ansatte i Forsvaret bør hjælpe politiet med bevogtningsopgaver.
– Det er fint, at regeringen nu begynder at gøre sig nogle tanker om det her. Hjemmeværnet er en rigtig god samarbejdspartner for politiet, siger gruppeformand Peter Skaarup til Berlingske.
– Så det er et skridt i den rigtige retning, og det vil vi gerne drøfte med regeringen, om det kan være en del af løsningen.

På forligsmødet tirsdag vil det udelukkende blive besluttet, at Hjemmeværnet skal hjælpe til ved grænsen.

Annonce
Annonce
LÆS OGSÅ :  Hjemmeværnet undersøger muligheden for at udsende et Defenderfly

LÆS OGSÅ: Hjemmeværnets nye fly skal aflaste og supplere helikopterne

Dansk Folkeparti havde gerne set, at Hjemmeværnet også skulle bruges til andre opgaver. Men det forslag afviser regeringen, erfarer Berlingske.

Politiforbundet: Ja tak til Hjemmeværnet – uden våben

Claus Oxfeldt, der er formand i Politiforbundet, har offentligt kritiseret DF’s forslag om at indsætte danske soldater ved bevogtningsopgaver. Men han mener, at det giver god mening, hvis ansatte fra Hjemmeværnet hjælper til ved grænsen.
– Der er en verden til forskel på at lade militær bevogte potentielle terrormål i Københavns gader og så at lade Hjemmeværnet assistere ved grænserne, så ideen er OK. Jeg forestiller mig, at hjemmeværnsfolkene, der skal stå ved grænsen, skal stå ubevæbnet og under politiets ledelse, siger han til Berlingske.
– Der er ingen tvivl om, at det vil være en aflastning, hvis man kan undgå at sende så mange betjente til grænsen, som man gør i dag. Men der er mange ting, der skal gøres, tilføjer han.

LÆS OGSÅ :  Hjemmeværnet mener at have fundet 15 af 16 bortkomne våben

/ritzau/

44 kommentarer

Skriv et svar
 1. Dårlig ide, hjemmeværnskommandoen sagde selv nej, da flytningestrømmen var på det højeste.
  Der ville Politiet have hjemmeværnet til at stå med uniform.
  Regeringen må løse det på en anden måde.
  Man glemmer hvordan hjemmeværnet kom til verden.

 2. Hvis de skal stå der med muligheden for at forsvare sig selv er det en rigtig god ide.de kan løsesum opgaven lige så godt som politiet og hæren.hvis det er uden mulighed for at forsvare sig selv.er det en rigtig dum ide

  • Lur mig: Politiet og politikerne vil aldrig tillade bevæbnede HJV folk ved grænsen. Og de HJV folk som bliver spurgt/beordret til denne tjeneste, klapper bare hælene sammen og gør det som der bliver sagt. Skulle der være en enkelt som havde den holdning om personlig beskyttelse, vil argumentet være det samme som under terror anslaget i hovedstaden : jamen politiet er tæt på og skal nok være der, hvis det er nødvendigt. Uanset hvor dygtige politiet måtte være, er selv den sløveste kugle meget hurtigere end en Dansk politibetjent. Jeg opfordrer til at HJV folkene siger NEJ til opgaven, hvis de ikke kan forsvare sig selv og andre!

  • Du har nok desværre ret Povl.når man nu ser hvor meget ballade der har været med nogle immigranter rundt i Europa vil det være uansvarligt at sætte folk på grænsen som ikke kan forsvare sig selv.og for mange af hjemmeværnets medlemmer har bedre omgang med våben end politiet som jo næsten aldrig er på skydebane da det er sparet væk

 3. Så må vi håbe politikerne kan finde nogle penge til dem (ellers er det bare alm tabt arbejdsfortjeneste og den er sølle – specielt når det er B-skat) og så må vi håbe at de kan finde frivillige nok, der liiige kan tage fri nogle uger/måneder fra deres job. ….

 4. Jamen det koster vel ikke noget, at indsætte HJV, vi er jo alle sammen frivillige, og selvfølgelig gør vi det gerne? MEN SATME IKKE GRATIS??? Hvad med job osv, det er slet ikke en opgave for HJV, det er og bliver Politiets opgave. Så må de se at få fundet penge til Etaten, som de jo så smukt har skåret ned på!!

 5. Mega dårlig ide, Vis de vil bruge hjemmeværns folk i længer tid, kommer de til at midste deres civil job, der er jo ingen chef der vil finde sig i at man ringer i morgen og siger, beklager kommer ikke i morgen, skal ud med hjemmeværnet i landets tjænste, ja det vil værre ulovligt at fyre dem, men tro mig de skal nok finde en undskyldning eller betale sig fra det.

 6. Det vil være fint, at lade HJV hjælpe. Bare man ser på hvilke folk det bliver. Især inden for PO HJV. er der ikke mange med ret høj IQ.
  Desværre er alle tumper samlet i PO HJV.
  I alle andre grene inden for HJV, er afspejlingen af befolkningen støre.

 7. JEG FORSTÅ IKKE ALLE ARGUMENTER FOR IKKE AT SÆTTE hjv TIL BEVOGTE GRÆNSEN, DET ER KUN ET POLITIOPGAVER SÅ LÆNGE POLITIET ER BEPORDRET TIL AT GØRE DET, HVIS HJEMMEVÆRNET BLIVE BEORDRET TIL DET SÅ ER DET OGSÅ ET HJEMMEVÆRNSOPGAVE. OG DESUDEN KAN JEG IKKE FORSTÅ AT DET SKULLE VÆRE MERE PROBLEMFÝLDT AT HAVE HJV TIL AT PASSE GRÆNSEN, DET ER VEL IKKE ANDERLEDES END DENGANG VI HAVDE NOGET GRÆNSEBETJENTE, DET VAR DA HELLER IKKE PÅLITIFOLK. dESUDEN ER JEG IKKE MERE BANGE FOR AT EN HJV MAND ER BEVÆBNET, FOR DET FØRSTE ER DE FLESTE AF DEM fhv SOLDATER OG FOR DET ANDET BLIVE MAN ALSÅ OGSÅ UDDANNET I VÅBENBRUG I hjv, NOK LIGESÅ MEGET SOM POLITIET.

 8. Naturligvis kan Hjemmeværnet assistere ved grænseovergangene. At der skal kompenseres økonomisk, ligger naturligvis lige for – næste spørgsmål er så, efter hvilken sats.
  Jeg er sikker på, at vi er mange medlemmer ag HJV, der med glæde vil give en hånd.

 9. Udmærket ide.Hjemmeværnet fremfører jo også ofte i deres annoncer at de spiller en samfundsmæssig rolle.Dette synes jeg er en passende opgave hvis de kan løfte den.P.S. Jeg håber,at de der bliver udtaget til grænseopgaven er korrekt påklædte og i øvrigt har en stram militær opførsel.Vi skal ikke have nogen vittigheder om HJV.!!!!!!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *