Hærens nye let maskingevær (LMG) : M60 E6

M60 E6

[tps_header]

Hæren får nyt let maskingevær (LMG), og valget er faldet på den amerikanske M60 E6 i kaliber 7,62mm fra firmaet U.S. Ordnance.

Det gamle LMG M/62 er udviklet til stationær kamp, hvor maskingeværets vægt og balance ikke er så afgørende, som det er i dag, hvor skytten selv skal bære våben og ammunition under længerevarende indsættelser til fods i svært terræn.

[/tps_header]

M60 e6

LÆS OGSÅ :  Hjemmeværnet mener at have fundet 15 af 16 bortkomne våben

Comments

Skriv et svar
 1. Efter sigende så skulle støttebenene til HK121 have været lidt noget splejset rod, men ellers ved jeg det ikke.
  Dertil skal der nævnes at Hæren fortsætter med at bruge LMG M/62 til køretøjer, så man kunne forstille sig at HJV skulle afleveres til hæren for at de kan blive ombygget til køretøjs-save, da det er en mangelvare.

 2. det er hæren som har behovet for det. og ikke os i HJV vores opgaver hvor vi bruger det passer MG 62 fint ind. og hæren bruger det i den skarpe ende og der skal det være og ikke på et kammer hvor det bruges et par gange om måneden

 3. Nå ja…hvis vi kan købe en helikopter der er 35 år gammel , kan vi vel også købe et våbensystem der har over 50 år på bagen ….Det giver god mening ..:roll:
  Det er vel hvad budgettet rækker til, eller også er der nogen ved kæmpeskolen/FMT der er blevet “smurt” godt af amerikanerne !! ;-)

 4. Jamen tillykke med den nye gun. Syntes personligt at HK’s så bedre ud, men m60 er sikkert billigere, og har en meget længere historie. MG62 er ok til stationær brug som eks. ved bevogtning, men hold den væk fra patruljen, der har den aldrig hørt hjemme.

 5. Spøg til side så glæder jeg mig sgu til at høre den militærfaglige vurdering …er noget uforstående overfor det valg man er kommet frem til …
  M60 har alle dage været kendt som et i bedste fald middelmådigt design , der da heller ikke har fundet nær så stor udbredelse og anerkendelse som dens samtidige konkurrenter MAG58 (M240) PKM, , MG59 og MG3.
  Finder det også noget bekymrende at amerikanerne kun i meget begrænset omfang stadig selv bruger m60 ..og slet ikke i den version vi får.

  Alle de anmeldelser af HK121 jeg har set , roser den til skyerne, så at m60’eren skulle være bedre finder jeg meget tvivlsomt. Er det alligevel tilfældet så kan H&K sgu lige så godt dreje nøglen om!

 6. Øh altså hjv har ikke længere MG alle steder kun få enheder har det tilbage bevogtning har det ikke længere vi har lsv

 7. Øh altså hjv har ikke længere MG alle steder kun få enheder har det tilbage bevogtning har det ikke længere vi har lsv

 8. Der er ingen overskydende M62 det var jo sådan set allerede udfaset da DK tog til Afghanistan første gang

 9. Der er ingen overskydende M62 det var jo sådan set allerede udfaset da DK tog til Afghanistan første gang

 10. som det plejer hjv for dem først når hæren ikke har brug for dem mere , det ville være godt for hjv og hæren kunne deles lidt om de ting der kommer ud af det , da vi på nogle måder deler opgaver og vi stadig skal slæbe os af sted med det gamle LMG 62 . Og ikke at tage fejl M/62 er stadig et godt våben , men ikke til de opgaver vi laver i dag , så som bykamp osv.

 11. Wictor hvornår har du sidst været indsat til bykamp?
  Vil da klart mene at de nye M60 skal ud i den skarpe ende.
  Og når vi andre så render rundt og øver bevogtning/patrulje/bykamp osv, kan vi nok godt overkomme at bære de 3 kg mere som M62 vejer hen til vores køretøj eller næste stilling.

 12. Det jeg mener er om man er i hæren eller i Hjv er jo sådan set det samme , øvelse er jo øvelse og derfor ville det da have sin ret at der blev til tænkt at alle skulle have det samme uanset om det nu er hæren eller Hjv . Men til det vil jeg da godt tilføje at klart skal hæren have først efter som de er 100% mere i skarp situation end os der er i Hjv , men der til at Hjv ikke skal have det er noget fis

 13. Excellent :) Og den ser noget lettere ud, end den første jeg rendte rundt med ;) haha, men den udgave var jo også mere eller mindre i brug i ww2

 14. Hitlersaven har altid en stor plads i hjertet hos dem som det har tjent, men det er vigtigt at tænke nyt, og hvis det nye LMG er bedre ( Det er det jo nok, for ellers ville man ikke skifte) Så tror jeg de forskellige enheder tager imod det, og yder deres bedste for at dygtiggøre sig med dette våben også. Jeg ville gerne prøve det, og se om jeg kunne få et mærke i mærkeskydning med det.

 15. Vi skal tilbage til den gode game LMG 62, eller købe den nye MG3.

  Vi har intet valg, for vi lever i æraen af fjerde generations-krigsførelse, hvor robotter og droner, vil blive brugt i krigens dynamik. Menneske-soldaten vil grundet brugen af autonome kampsystemer, indsat i millioner af enheder, blive tvunget til at gennemføre en blanding af position og bevægelse-kamp. Dertil skal bruges et våben der først og fremmest kan forsvare menneske soldatens kampposition. Det ved vi alle at MG62 og MG2 er i stand til.

  • Tror måske hæren har ændret mening da når man går ind på forsvarets hjemmeside finder man dette.

   FMT har efterfølgende i samarbejde med HKS (HKIC) anskaffet en ny type 7,62mm Let Maskingevær til det afsiddede Infanteri. Dette våben (Benævnt 7,62mm LMG M60E6) forventes udleveret til alle enheder primo 2015.

 16. Erfaret med M60:
  M60 egner sig ikke til links-skytter da den spytter hylstrene så de rammer hagen og halsen på skytten.

3 Pings & Trackbacks

 1. Pingback:

 2. Pingback:

 3. Pingback:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Loader…

0

Din reaktion / kommentar ? Du kan enten vælge at benytte via Facebook, eller nederst (standard kommentar)

0 kommentarer