Hæren får nyt let maskingevær (LMG), og valget er faldet på den amerikanske M60 E6 i kaliber 7,62mm fra firmaet U.S. Ordnance.

Det gamle LMG M/62 er udviklet til stationær kamp, hvor maskingeværets vægt og balance ikke er så afgørende, som det er i dag, hvor skytten selv skal bære våben og ammunition under længerevarende indsættelser til fods i svært terræn.

Forrige1 af 12Næste
Benyt ← → (pile) taster

[indeed_popups id=4]

M60 e6

Forrige1 af 12Næste
Benyt ← → (pile) taster

Om skribenten

KrigerenDK

103 Responses

 1. Christoffer

  Efter sigende så skulle støttebenene til HK121 have været lidt noget splejset rod, men ellers ved jeg det ikke.
  Dertil skal der nævnes at Hæren fortsætter med at bruge LMG M/62 til køretøjer, så man kunne forstille sig at HJV skulle afleveres til hæren for at de kan blive ombygget til køretøjs-save, da det er en mangelvare.

  Svar
 2. Søren Kruuse Jensen

  det er hæren som har behovet for det. og ikke os i HJV vores opgaver hvor vi bruger det passer MG 62 fint ind. og hæren bruger det i den skarpe ende og der skal det være og ikke på et kammer hvor det bruges et par gange om måneden

  Svar
 3. Morten K. Poulsen

  Nå ja…hvis vi kan købe en helikopter der er 35 år gammel , kan vi vel også købe et våbensystem der har over 50 år på bagen ….Det giver god mening ..:roll:
  Det er vel hvad budgettet rækker til, eller også er der nogen ved kæmpeskolen/FMT der er blevet “smurt” godt af amerikanerne !! ;-)

  Svar
 4. Henrik Sørensen

  Jamen tillykke med den nye gun. Syntes personligt at HK’s så bedre ud, men m60 er sikkert billigere, og har en meget længere historie. MG62 er ok til stationær brug som eks. ved bevogtning, men hold den væk fra patruljen, der har den aldrig hørt hjemme.

  Svar
 5. Morten K. Poulsen

  Spøg til side så glæder jeg mig sgu til at høre den militærfaglige vurdering …er noget uforstående overfor det valg man er kommet frem til …
  M60 har alle dage været kendt som et i bedste fald middelmådigt design , der da heller ikke har fundet nær så stor udbredelse og anerkendelse som dens samtidige konkurrenter MAG58 (M240) PKM, , MG59 og MG3.
  Finder det også noget bekymrende at amerikanerne kun i meget begrænset omfang stadig selv bruger m60 ..og slet ikke i den version vi får.

  Alle de anmeldelser af HK121 jeg har set , roser den til skyerne, så at m60’eren skulle være bedre finder jeg meget tvivlsomt. Er det alligevel tilfældet så kan H&K sgu lige så godt dreje nøglen om!

  Svar
 6. Martin Stensig Jørgensen

  Øh altså hjv har ikke længere MG alle steder kun få enheder har det tilbage bevogtning har det ikke længere vi har lsv

  Svar
 7. Martin Stensig Jørgensen

  Øh altså hjv har ikke længere MG alle steder kun få enheder har det tilbage bevogtning har det ikke længere vi har lsv

  Svar
 8. Martin Stensig Jørgensen

  Der er ingen overskydende M62 det var jo sådan set allerede udfaset da DK tog til Afghanistan første gang

  Svar
 9. Martin Stensig Jørgensen

  Der er ingen overskydende M62 det var jo sådan set allerede udfaset da DK tog til Afghanistan første gang

  Svar
 10. Wictor Uldall Kjærup

  som det plejer hjv for dem først når hæren ikke har brug for dem mere , det ville være godt for hjv og hæren kunne deles lidt om de ting der kommer ud af det , da vi på nogle måder deler opgaver og vi stadig skal slæbe os af sted med det gamle LMG 62 . Og ikke at tage fejl M/62 er stadig et godt våben , men ikke til de opgaver vi laver i dag , så som bykamp osv.

  Svar
 11. Rasmus Petersen

  Wictor hvornår har du sidst været indsat til bykamp?
  Vil da klart mene at de nye M60 skal ud i den skarpe ende.
  Og når vi andre så render rundt og øver bevogtning/patrulje/bykamp osv, kan vi nok godt overkomme at bære de 3 kg mere som M62 vejer hen til vores køretøj eller næste stilling.

  Svar
 12. Wictor Uldall Kjærup

  Det jeg mener er om man er i hæren eller i Hjv er jo sådan set det samme , øvelse er jo øvelse og derfor ville det da have sin ret at der blev til tænkt at alle skulle have det samme uanset om det nu er hæren eller Hjv . Men til det vil jeg da godt tilføje at klart skal hæren have først efter som de er 100% mere i skarp situation end os der er i Hjv , men der til at Hjv ikke skal have det er noget fis

  Svar
 13. M60 sticht HK121 aus : SPARTANAT

  […] Entscheidung über das neue MG der Dänen ist gefallen. Das US Ordonance M60E6 hat sich dabei gegen das deutsche HK121 durchgesetzt. Details zur Entscheidungsgrundlage sind uns leider nicht […]

  Svar
 14. Per Thim

  Excellent :) Og den ser noget lettere ud, end den første jeg rendte rundt med ;) haha, men den udgave var jo også mere eller mindre i brug i ww2

  Svar
  • Ole Mikael Hetner Mejlstrøm

   Jeg kan huske, at historien gik, at AMI’erne ikke syntes om, at M62 raslede og tilsyneladende ikke var spændt ordentligt sammen!
   De strammede det hele op og resultatet : skidtet virkede ikke!
   Men det må komme an på en prøve i det virkelige liv!
   Jeg fandt M62 totalt suveræn både på skydebanen og i felten!

   Svar
  • Heine Kjær

   Ja men cirka 1000 år efter virker M62 bare kun 50/50, ikke på grund af skytten, men fordi samtlige dele i våbnet er slidt helt ned.

   Svar
  • Ole Mikael Hetner Mejlstrøm

   Men de kunne da skiftes ud med den nye model…har ser billeder af den i camo og med nyt forbedret bagerste sigtemiddel…nå, men bare M60’eren er OK i soldaternes øjne!
   Det er jo dem, som er afhængige af funktionaliteten

   Svar
 15. Troels Haagen Jensen

  Hitlersaven har altid en stor plads i hjertet hos dem som det har tjent, men det er vigtigt at tænke nyt, og hvis det nye LMG er bedre ( Det er det jo nok, for ellers ville man ikke skifte) Så tror jeg de forskellige enheder tager imod det, og yder deres bedste for at dygtiggøre sig med dette våben også. Jeg ville gerne prøve det, og se om jeg kunne få et mærke i mærkeskydning med det.

  Svar

Skriv et svar

Din email vil ikke være synlig!