Forsvarsministeriet tilbageholdt rapport om kampflystøj

F-35. Foto. C. Sundsdal - krigeren.dk

Forsvarsministeren beklager, at Forsvarsministeriet tilbageholdt en rapport om støjniveauet på F35-kampfly.

Forsvarsministeriet har i mere end to år tilbageholdt en rapport om F35-flyenes støjniveau til Folketinget.

Det skriver Jyllands-Posten.

I maj sidste år bad Folketinget om en redegørelse over de nye flys støjgener, inden den politiske beslutning om at købe flyene blev truffet. Men dengang afviste daværende forsvarsminister Peter Christensen (V) støjbekymringerne.

Han sagde, at der hverken var behov for ekspropriation eller støjsikring af boliger tæt ved Flyvestation Skrydstrup.

Men i sidste uge erkendte regeringen pludselig, at eksproprieringer alligevel vil blive nødvendige.

SF’s forsvarsordfører, Holger K. Nielsen, kræver nu, at sagen bliver kulegravet. Til Jyllands-Posten siger han, at Peter Christensen har et alvorligt problem, hvis Folketinget er blevet misinformeret om støjen.

Byrådsmedlem i Haderslev Kommune Svend Brandt (EL), siger til avisen, at regeringen “har ført Folketinget bag lyset”, og at Peter Christensens svar sidste år var “direkte løgn”.

Forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V) erkender, at der er blevet begået en fejl.

– Det har været en fejl, og den korrigerer vi nu, og vi fremlægger i begyndelsen af 2019 en anlægslov for Folketinget. Det vil gøre, at der bliver fuld gennemsigtighed i denne proces, siger han til Jyllands-Posten.

Det har ikke været muligt for Jyllands-Posten at få en kommentar fra Peter Christensen.

/ritzau/

Comments

Skriv et svar
 1. Fremragende at det endnu engang er blevet afsløret hvordan regeringen manipulere og vildleder foletinget og folket igen og igen.

  Men ærligt talt… no surprise, det var forudsigeligt for det er jo nøjagtigt hvad erfaringerne viser fra vores nabo lande.

 2. Så stil Peter Christensen fhv forsvarsminister for en domstol for vildledning og at skjule Fakta, samt at han står til regnskab for hans håndtering af budgettet som ikke holdt vand , og reservedelene som løb på efterfølgende og hangarene ikke at forglemme, ham og Troels Poulsen har ansvaret , så jeg ser frem til at de må stå til ansvar for deres unaturlig tilgang til et køb i den størrelses orden .

 3. er jo ikke noget nyt at denne regering holder rapporter skjult for folketinget, men DF skal jo nok holde hånden under dem for lidt stramninger på udlændinge området.

 4. Øh. Alle de nye kampfly larmer? “The sound of Freedom”. Men hvis I er så sure i Sønderjylland, er der da plads længere nordpå i Jylland. Glæd Jer over vi ikke har råd til ret mange og at de kommer til at flyve sjældnere. B-)

  • Problemet er jo ikke os sønderjyder som har levet med støjen fra F100,F104 og F16 det er nytilflytterne der har et problem, de køber et billigt hus i og omkring skrydstrup og så brokker de sig over larmen fra flyvestationen og når der er speedway samt for nogen år siden ville man have anlagt et stort moderne skydecenter opad flyvestationen men nej igen brokkede nytilflytterne så det ikke blev til nogetarbejdspladser er en mangelvare i vores område men dem vil de nye beboere åbentbart heller ik havenår F16 flyver kigger man ikke op mere medmindre de laver showoff, dogfight❤️❤️

  • Dét, der er problemet her er jo tilbageholdte oplysninger fra en ØVERST i Forsvarsministeriet. VIL vi være det bekendt, tillade det mm. (I NEGATIV RETNING), hvad vil vi så ikke tillade ?? At leve på en løgn er ikke noget, der fremmer troværdighed – tværtimod !! Ingen ministerier skal være fulde af plat. Det brokker vi os over, at russerne er – men sidder faktisk i samme båd. Den er klam at tænke på – og vide eksisterer i skrivende stund !!

  • Thomas Moulton Som jeg har forstået det (desværre gennem pressen) så har alt viden, også hvor meget de støjer, været vendt i forligs kredsen. Det er ”kun” folketinget, og dermed dem der står uden for forliget der teknisk har grund til at brokke sig. Alle de andre har haft mulighed for at spørge ind til ALT medens de har forhandlet. Jeg kan forstå hvis enhedslisten føler sig forbigået. De andre bør se sig om efter nogen nye forsvarsordfører.

 5. Kan det virkeligt komme som en overraskelse, at der kan være alvorlige støjgener ved brug af kampfly? Hvis man selv vælger at flytte lige op af en militær flyvestation må man sgu da have nok omløb i hovedet til at forvente, at der er larm og støj. At folketinget heller ikke selv har kunne regne ud, at der er kraftig støj i denne forbindelse, siger mere om folketingets medlemmers intelligens, fremfor fhv. Forsvarsministers evne eller problem med at have ført nogen bag lyset.

  • Regn med det har været i udvalg til høring så alle partierne fatter ikke en skid eller også snok sover de inden de fiser ud og modtager deres vederlag for samme

  • Højst sandsynligt. Jeg ved godt, det er forfærdeligt, når der bliver løjet i folketinget, men jeg kan sgu ikke blive sur på fhv. forsvarsminister. Til gengæld kan jeg blive pissed over, at der sidder 178 andre medlemmer, der åbenbart ikke kan tænke en selvstændig tanke, siden de æder den rådr

 6. Kom nu til fornuft politikere!
  Køb dog europæiske fly. Det ender ellers med en ny skandale, se nu IC 4, signaler, bane Danmark.
  Postvæsen, Skatte snyd via udland m.m.
  De nye IC 4 bliver nu ved at blive hugget op på Scandia i Rander, der hvor vore udmærkede IC 3 blev bygget, de kører godt og sikkert endnu.
  Er der ikke nogle af de høje herre ved forsvaret der kan trække i den rigtige retning? Eller er de bange for deres stilling, mon de er på resultat kontrakter.
  Vor gamle ven oberst Lund sagde engang til mig, Det er ikke de klogeste der sidder på borgen.
  Han har så sandelig ret.

 7. Læg mærke til venstres rænkespil: nu melder Claus Fredriksen ud at det er “BEKLAGELIGT” sådan bliver folket forkælet ,med lort i ørerne ,og så øsefulde af løgn, deres eget skuespil er ” De” fornøjet med og er så egotripper at de bilder sig ind at de leger med vælgerne, den tid er hvis over nu nærmer vi os snart næste valg , må det gå sådan at alle de venstre minister der med hovedet under armen bliver fjernet og går helt ud i glemslens dybe dal .Og hr LLR det samme for dig så vi slipper for din sjonglerende leg med, ministerholdet , uanset hvorledes du har roteret med dem så har de ikke været deres plads værdig.( var der tjek på deres begavelse så kunne meget været ændret ) nu må du og dine nyde billetten der bliver åben billet ud i ????

 8. Løgn og bedrag forsvaret har hele tiden været klar over at det nye F 35 Kampfly havde for store støjgrænser. Men det har man fortiet selv fabrikken har søgt at nedbringe støjen, men uden resultat. Derfor er det direkte løgn når Klaus Hjort Frederiksen står og siger at det er nye målinger der påviser for højt støj .

 9. Nordmændene brugte/bruger en hel del penge på at ekspropriere ejendomme op af den flyvestation, hvor F35 får hovedbase.
  Pudsigt nok, så er nordmændenes og hollændernes estimat for levetids omkostninger pr stel mere end dobbelt op i forhold til de danske estimater! Nordmændene køber det dobbelte antal fly, og skal lade 3 fly blive stående i USA, Danmark skal lade 5 fly blive stående, why??

 10. Embedsmænd og ministre gnider sig i hænderne over købet af F-35 for mon ikke der er faldet godt med goder af under bordet for netop det valg?
  Men det viser igen at landet ledes af uduelige idioter og klaphatte.
  Hver gang staten eller kommunerne skal købe/ investerer i noget kommer det altid til at koste langt mere end det som var aftalt.
  Man kan bare se på indkøbet af IC4 togene hvor man valgte samme uduelige leverandør som gangen inden, og det endte med samme bøvl og lort.
  Nu køber man F-35 fordi man er i lommmen på amerikanerne og hvem skal servicerer de nye F-35 ? Samme firma som har været inde over vores IC4 tog.
  Vi kunne lige så godt have sat vinger på IC4 togene for det ville være samme lort.
  Hvornår vågner de selvfede politikere op inde i folketinget. I spiller matador med skatteydernes penge, og scorer selv kassen ved det.

 11. Hvis man vælger at bosætte sig klods op af en (militær) lufthavn, så er man vel også afklaret med, at der er en større eller mindre grad af støjgener… Ergo; ingen grund til bekymring over støjgener og støjkvoter :D

 12. Det er ligemeget. De er på værkstedet det meste af tiden og kan heller ikke flyve i regnvejer, hvilket det gør det meste af tiden i Danmark.
  Men lobbyen er glade og griner hele vejen til banken.

 13. https://youtu.be/Om5jis0dtkY
  Ja og han har ret. Russerne vil fremover indbygge disse radarer i deres kampfly som i øvrigt er langt overlegne i forhold til F-35 som vil få tæsk som en gammel fed mand i en boksering.
  Men ingen taler om det, for det er jordens dyreste våbenhandel og Lockheed Martin er børsnoteret hvor politikere og generaler har sat penge på højkant som et andet pyramidespil. Du betaler for lortet.

 14. Det kan vel ikke komme bag på nogen at jetfly larmer, og det ved naboerne til flyvestationen jo også godt. Hvis det bliver for meget, må man jo flytte et andet sted hen. Her hvor jeg bor, fik vi også, for mange år siden, en motorvej i baghaven, og vidste da godt at nu blev der støj hele døgnet rundt – kedeligt – men kunne vi ikke klare det, jamen så kunne vi da bare rive teltpælene op. Lever fint med det i dag, men selvfølgelig var det da bedre med skovens dybe stille ro. Vore nye fly skal da også være et sted – at jeg så ikke fatter, at de alle skal være samme sted – er jo så en anden sag. Her behøver man bare at smide et “kanonslag”, og så er alle vores fly sgu væk på een gang – men hva ved jeg – jeg er jo ikke militær rådgiver. Vi skal have flere F35 end de sølle 27 stk. der er bestilt, og så skal de fordeles over hele landet – og så bliver støjen jo heller ikke så slem for den enkelte – men utilfredsheden har vist også noget at gøre med forsvarsviljen her til lands, og at der derfor altid er brokkerier i befolkningen, når der skal indkøbes militært isenkram.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Loader…

0

Din reaktion / kommentar ? Du kan enten vælge at benytte via Facebook, eller nederst (standard kommentar)

0 kommentarer