Forsvarschef måtte tie om F16-krise [Berlingske]

General Peter Bartram

General Peter Bartram har stået på sidelinjen, mens hans flyteknikere skrev brev til statsministeren for at komme hjem til oktober. Men han forstår deres frustration, for de kunne ikke vide, at forsvarschefen allerede havde anbefalet at hjemtage flyene.

»Jeg har vidst længe, at flymekanikerne var hårdt presset. Det hørte jeg allerede for et år siden hernede. Flyene er i sig selv også blevet gamle, og det er et puslespil at finde de rigtige fly til opgaven. Jo flere timer du flyver i dag, desto færre har du til opgaverne i morgen.«

Forsvarschefen indstillede mundligt længe inden sommerferien at tage flyene hjem ved mandatets udløb.

Annonce
Annonce

“Man ønskede ikke, at min indstilling kom ud, før man havde håndteret det i den politiske proces, og det må jeg jo acceptere…“

»Men der var jo ikke nogen af flyteknikerne, der kunne se, at jeg havde påpeget forholdene, og at jeg af hensyn til den politiske proces var forhindret i at fortælle om det. Man ønskede ikke, at min indstilling kom ud, før man havde håndteret det i den politiske proces, og det må jeg jo acceptere. Jeg ønsker selvfølgelig, at den militærfaglige rådgivning skal komme fra mig, men jeg har forståelse for, at flyteknikerne, hvis de ser, at der ikke er sagt eller gjort noget, føler sig presset til at gøre noget selv. Men det mudrer selvfølgelig billedet.«

LÆS OGSÅ :  Iraker kræver erstatning - var mistænkt for drab på dansk soldat

Læs resten på Berlingske : Forsvarschef måtte tie om F16-krise – Nationalt | www.b.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *