Forsvarets nye HR måling er trist læsning

Forsvarsministeriet har netop offentliggjort en ny måling af medarbejdertilfredsheden, som viser at tilfredsheden ved at arbejde i det danske forsvar, fortsat er dalende.

Hver syvende medarbejder blandt de i alt knap 20.000 ansatte i Forsvaret og Forsvarsministeriet er utilfreds med sit arbejde.
Samtidig søger næsten hver fjerde medarbejder lige nu aktivt væk fra deres nuværende arbejdsplads i Forsvaret, viser undersøgelsen.
Det svarer til, at 4.500 personer ansat i Forsvaret, lige nu søger ud i det civile.

Undersøgelsen den fjerde af sin slags og den hidtil mest kritiske for tilstanden blandt Forsvarets medarbejdere.

LÆS OGSÅ : Kronik : Forsvarets vigtigste ressource

Det er især løn, tilliden til og tilfredsheden med forsvarets ledelse, tilfredsheden med forsvarets generelle omdømme og tilfredsheden med den faglige udvikling, der har fået en ekstra tand nedad.

Trist læsning

»Denne måling understreger det, vi allerede har påpeget flere gange. Forsvaret har nogle meget store og meget nærværende udfordringer. Ikke mindst når det gælder fastholdelse og rekruttering af medarbejdere. Målingen er en ekstra dokumentation for, at vi skal sætte os ned og drøfte, hvad vi samlet kan gøre for at vende denne udvikling, og skabe varige løsninger.
Netop det faktum, at forsvaret inden for det seneste år har leveret tre medarbejdermålinger, der hver gang har vist en om end mindre tilbagegang i medarbejdernes tilfredshed, gør den nye måling til endnu mere trist læsning«, lyder det fra Jesper K. Hansen, formand for CS.

LÆS OGSÅ : Hver femte medarbejder søger væk fra Forsvaret (2014)

Målingen vil nu blive analyseret, så der kan blive lagt en plan for opfølgningen, skriver Værnsfælles Forsvarskommando i dag.

HR målingen kan hentes her (PDF)

Comments

Skriv et svar
  1. Hvorfor er det trist læsning..?? Det er vel det resultat man har kunne forvente med baggrund i den måde, hvorpå man fra politisk side håndterer og forvalter forsvaret på.
    Og med den måde, som forsvarets øverste ledelse agerer på burde man jo egentlig have forventet noget langt værre….

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Loader…

0

Din reaktion / kommentar ? Du kan enten vælge at benytte via Facebook, eller nederst (standard kommentar)

0 kommentarer