Forsvaret reagerer på brandsikring af køretøjer

Uden den store mediebevågenhed, så har Forsvaret faktisk udsendt en officiel melding i sagen om den manglende brandsikkerhed i visse køretøjer. Den sag omtalte vi i artiklen ‘Forsvaret får hug for manglende brandsikkerhed‘. Heraf fremgik det at Ekstra Bladet havde fået indsigt i at [[Hærens Kampskole]] tilbage i 2008 bad om indførslen af brandbekæmpelsesmateriel i [[Piranha]] og [[M113]]-køretøjerne. Udstyret findes allerede i de nyere IKK [[CV9035]]-køretøjer som anvendes. Men her midt i 2010, var der altså – tilsyneladende – ikke sket noget i sagen.

Ordret, så lyder Forsvarets udmelding således:

Hvis alt går som planlagt, vil de pansrede mandskabsvogne i løbet af 2011 blive udstyret med et vandbaseret brandsikringsanlæg, som kan redde soldaters liv, hvis der opstår brand eller ved en eksplosion.

Ønsket om det nye udstyr blev fremsat ved Hærens Kampskole i efteråret 2008, og der blev derefter indledt et samarbejde med Hærens Operative Kommando og Forsvarets Materieltjeneste for at klarlægge formålet og opgaven med at anskaffe det nye anlæg.

Den 10. juni 2009 gav Hærens Operative Kommando en opgave til Forsvarets Materieltjeneste om at finde frem til den mest tilfredsstillende løsning på længere sigt. Når forsvaret som offentlig myndighed skal finde sådanne løsninger, er der en række regler, som skal overholdes. Der skal blandt andet søges om tildeling af økonomiske midler; der skal laves markedsundersøgelser af mulige tekniske løsninger; en optimal systemintegration skal undersøges, og endelig skal de valgte tekniske løsninger udføres i samarbejde med de systemansvarlige leverandører af de pansrede mandskabsvogne.

Man kan – efter at have læst ovenstående – ikke være i tvivl om, at Forsvaret har været opmærksomme på problematikken. Derimod kan man altid stille spørgsmålstegn ved smidigheden og hastigheden i sagsbehandlingen. Og her tæller hver måned, hver dag og hver time når det gælder liv og førlighed for de udsendte soldater. Forsvaret er et stor bureaukrati, og sådanne sager er nødt til at blive behandlet hurtigere.

Her på Krigeren.dk ser vi spændt frem mod de nye tiltag, og hilser dem velkommen hvis de fungerer på den håbede måde. Så snart der kommer information om emnet, vil vi forsøge at dække det.

Skrevet af KrigerenDK

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Loader…

0

Din reaktion / kommentar ? Du kan enten vælge at benytte via Facebook, eller nederst (standard kommentar)

0 kommentarer