Fire britiske soldater druknet i Helmand

Natten mellem den 23. og 24. juni mistede en britisk soldat herredømmet over et britisk køretøj i nærheden af Gereshk by i Helmandprovinsen. Køretøjet kørte ned i en dyb grøft, og desværre druknede fire af de seks soldater i køretøjet, skriver forsvaret.dk

De forulykkede soldater tilhører en enhed, som uddanner afghanske politibetjente i Den Danske Kampgruppes område. Soldaterne var på vej til et checkpoint syd for Gereshk for at støtte det afghanske politi.

– Den Danske Kampgruppe beklager dybt tabet af vores britiske kolleger. De britiske soldaters tab er også de danske soldaters tab. De fire soldater gjorde et flot stykke arbejde for at uddanne og rådgive det afghanske politi, så Afghanistan igen kan blive et sikkert land at leve i. Vores tanker går til de faldne soldaters familie og efterladte, som har lidt det største tab, udtaler chefen for Den Danske Kampgruppe, oberst Flemming Mathiasen. Kampgruppen støttede de britiske kolleger ved hurtigt at sende soldater, ambulance og et bjærgningskøretøj til undsætning.

Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Loader…

0

Din reaktion / kommentar ? Du kan enten vælge at benytte via Facebook, eller nederst (standard kommentar)

0 kommentarer