Finland vil købe det sydkoreanske artillerisystem K9 Thunder

K9 Thunder fra Hanwha Techwin (Sydkorea) Foto: Krigeren.dk

Finland har indledt kontrakt forhandlinger med Sydkorea om indkøb af nye artilleri-systemer : K9 Thunder. Et system som Norge også overvejer at købe, og som igen er kandidat i det danske artilleri udbud.

Forsvarsministeriet i Finland har endnu ikke meddelt hvor mange K9 Thunder det drejer sig om, men det bliver ikke et lille indkøb.

“- It is the Finnish MOD intent to renew a large part of the existing fleet of artillery, so it is the intension to get as big an agreement as possible“ forklarer rådgiver i det finske forsvarsministerie, Jouko Tuloisela i en pressemeddelelse udsendt den 1. juli 2016.

Forsvarsministeriet i Finland skriver at formålet med kontrakten, er at give støtte til de operative enheder med artilleri systemer; “der har en lang rækkevidde og god mobilitet i terræn og på veje”.

Desuden har man også lagt stor vægt på, at systemet skal være så let at bruge, at man kan uddanne værnepligtige til at betjene kanonerne.

Let brugt = Halv pris

Finland har gode erfaringer med at købe brugt udstyr. I 2014 indkøbte man 100 stk let brugte hollandske Leopard 2A6 kampvogne, til en meget lav pris.

Derfor overvejer man også muligheden for at købe brugte K9 Thunder, der ifølge oberst Pasi Pasi Power (Hærstaben, Finland) er i utrolig god stand. Han har været i Sydkorea for at se systemerne, og fortæller at man taler omkring halv pris af hvad et nyt system koster.

Danmark og Norge interesseret

Både Norge og Danmark i gang med indkøb af nye artillerisystemer. Begge lande skal have en erstatning for den meget gamle M109.
Og på listen over mulige kandidater optræder K9 Thunder i begge lande.

Læs mere om det danske artilleri udbud her, og om det norske her


Planen for det finske artilleri-indkøb er, at erstatte deres delvist forældet artillerisystemer fra 2020.

https://vimeo.com/108281208

Comments

Skriv et svar
    • Kan de radikale ikke lide jøder?? Det var da noget mærkeligt noget at sige. Det det i virkeligheden handler om er, at de Radikale ikke bryder sig om at købe udstyr fra Israel, så længe at Israel ikke vil overholde de Internationale spilleregler. Vi køber jo heller ikke våben af Rusland, fordi at de har overtrådt de internationale spilleregler ved at annektere Krim.

  1. Tillykke Finland og Norge.Så skal vi bare have fodslæbende og støvleslikkende
    Danmark med også.Jeg har den største respekt for finsk beslutningspolitik.Husk venligst at i Finland er forsvaret ikke til debat.De har et andet erfaringsgrundlag end os,og mig bekendt har de aldrig købt ragelse.desuden ved at købe Thunder er man fri for at blive viklet ind i hysteriske såkaldt relationer som baserer sig på gammel historik som er forældet.Køb koreansk,og det næste ville være godt med 2 dobbeltrørs AMOS til hver kampbataiilon,så er vi godt dækket ind i lang tid.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Loader…

0

Din reaktion / kommentar ? Du kan enten vælge at benytte via Facebook, eller nederst (standard kommentar)

0 kommentarer