FAKTA: Det vil regeringen med Forsvaret

Regeringen ønsker at øge antallet af værnepligtige med 500 og danne en brigade, der kan indsættes i udlandet.

Regeringen har onsdag lanceret et udspil til en ny aftale på forsvarsområdet. Her kan du læse om nogle af hovedpunkterne.

* Regeringen vil løfte Forsvaret økonomisk med 12,8 milliarder kroner over de næste seks år.

* Planen er at øge antallet af værnepligtige med 500 personer.

* Der skal etableres en infanteribataljon på 500 mand, som kan indsættes med kort varsel til støtte for politiet og til løsning af beskyttelses- og bevogtningsopgaver.

* Der skal også etableres yderligere et vagthold hos Livgarden, der med kort varsel kan træde til som støtte for politiet.

* En ny brigade på omkring 4000 soldater skal etableres og kunne rykke ud til længere operationer uden for de danske grænser. Skal stå klar i 2024

* Søværnets fregatter skal udrustes med kort- og længererækkende missiler som forsvar mod fjendtlige fly og flere typer missiler.

* Søværnets fregatter skal desuden udstyres med sonar og anti-torpedosystem.

* Regeringen vil styrke det nationale forsvar mod cyberangreb via internettet.

* Hærstaben og Danske Division sammenlægges i en ny Hærkommando

* Marinestaben med Søværnets Taktiske Stab sammenlægges i en ny Søværnets Taktiske Kommando.

* Flyverstaben og Flyvevåbnets Taktiske Stab foreslås sammenlagt i en ny Flyvevåbnets Taktiske Kommando.

* Sammenlægning af eskadrille 724 og 722.

* Regeringen skal den kommende tid forhandle om udspillet med de nuværende forligspartier.

* Forligskredsen består ud over de tre regeringspartier af Dansk Folkeparti, Socialdemokratiet og De Radikale.

Kilder: Forsvarsministeriet, Ritzau.

LÆS OGSÅ :  Forligskreds styrker Danmarks forsvar med milliarder

Comments

Skriv et svar
 1. De har slet ikke lyttet til fagfolkene i forsvaret. Men ok, hvorfor skulle politikere pludseligt lytte til dem, der rent faktisk ved noget? Det er jo ikke den sædvanlige tilgang til tingene derinde, uanset hvordan folketinget er sammensat.

  • Midler? Der er lagt op til, at den ene af vore 3 redningshelikoptere skal nedlægges således at der kun er to døgnparate, mens der skal optages yderligere 500 værnepligtige om året. De mål der nu sættes politisk, giver ikke megen reel mening i forsvaret.
   Forsvaret er heller ikke tilhænger af flere værnepligtige. Det er der slet ikke brug for. De færreste værnepligtige kan indsættes efter endt værnepligt. Altså er det blot yderligere 500 personer, der lige når at snuse til forsvaret, inden de igen skal tilbage til det civile liv. Det havde givet mening, hvis værnepligtstiden blev øget betragteligt (ikke substantielt, da det ord klinger hult for tiden), da man så kunne bruge dem i den brigade, der snakkes om.
   Reelt er der ikke ret meget positivt til hæren. Hvis planerne for søværnet realiseres, så sker der på det område en styrkelse af midlerne. Men de andre værn bliver der ikke umiddelbart ret meget reel styrkelse af.

  • René Jørgensen skal der ikke i de penge etableres en infanteri brigade? Det må da betyde flere ansatte og mere materiel til hæren? Der står ikke noget i artiklen, at der skal nedlægges redningshelikopter

   • Men hvad skal Danmark bruge en infanteri Brigade til i forhold til missiler kernevåben og fly fra modstanderen. Det eneste de bliver er en stor økonomisk ballast som kun kan bruges til at yde psykologisk støtte til Baltikum Landende. Skulle Russerne planlægge nået vil de jo nok i højere grad bruge Østersøen som rute til Danmark. Danmark har så meget vand og er en stor stolt søfarts nation og vores trussel vil altid ligge i at vores passage i Østersøen er enormt afgørende for ressourcer til Rusland. Jeg ville hellere se flere fregatter, Helikoptere til at støtte Fregatterne og et stærk missilforsvar til lands også. Økonomisk skal du bruge ca. 100 mand til en fregat og 4000 mand til en brigade hvoraf en fregat vil være langt mere effektiv.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Loader…

0

Din reaktion / kommentar ? Du kan enten vælge at benytte via Facebook, eller nederst (standard kommentar)

0 kommentarer