FAKTA: Effektiviseringer skal betale for nye kampfly

Statsrevisorerne sår tvivl om de effektiviseringer, der delvis skal finansiere indkøb af 27 nye kampfly.

Statsrevisorerne peger på risikoen for, at Forsvaret ikke kan leve op til forudsætningen om, at nye kampfly skal finansieres gennem effektiviseringer inden for Forsvarets egne økonomiske rammer.

Danmark skal købe 27 nye F-35-kampfly. De cirka 20 milliarder kroner, det vil koste, skal findes således:

Materielplan:

* Dertil kommer en fremrykning af råderummet fra 2027, hvor regeringen “låner” 900 millioner kroner af den forventede bevilling.

Ejendomssalg:

Besparelser:

* 2,3 milliarder fra gennemførte besparelser.

* 3 milliarder fra effektiviseringer på Forsvarsministeriets område – heriblandt færre eksterne konsulenter og færre tjenesterejser.

De samlede udgifter for flyene frem til 2050 vil være på cirka 56 milliarder kroner dog med risiko for, at beløbet kan stige til mere end 70 milliarder kroner afhængigt af valutaudvikling og prisen på brændstof.

 

Kilde: Forsvarsministeriet og Statsrevisorerne.

 

LÆS OGSÅ :  Partier kendte ikke til farer ved få kampfly

Comments

Skriv et svar
  1. Det minder uhyggeligt meget om fablen om hunden der skal æde sin egen hale fordi den er sulten!!!Tillige vil man have alting for næsten ingen penge.Det kræver vist et videregående studium i økonomi for at dette kan hænge sammen.???Der er ikke noget nyt i,at Forsvaret(respektive regeringer) i årevis har hævdet,at jo mindre forsvaret får i penge,jo mere infrastrukturen reduceres,jo færre soldater vi har,jo mere effektivt er Forsvaret!!!!Det er det glade vanvid.!!!!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Loader…

0

Din reaktion / kommentar ? Du kan enten vælge at benytte via Facebook, eller nederst (standard kommentar)

0 kommentarer