F-16-fly forberedes til angreb i Syrien

Danske F-16 fly. Foto : Krigeren.dk.

Flyvevåbnet arbejder på højtryk med at undersøge, hvordan danske F-16-fly kan beskyttes mod avancerede russiskbyggede missilsystemer i Syrien. Det skriver Politiken.

Truslen mod flyene er så store, at danske F-16-piloter har behov for mere avanceret træning og “omskoling”, før regeringens ønske om en hurtig dansk indsats kan opfyldes, siger forsvarsminister Peter Christensen til Politiken.

Regeringen er parat til at sende kampflyene tilbage til området, men der er forskel på, om flyene opererer over Irak eller over Syrien, og det sætter sig i træningsniveauet hos de danske piloter, siger forsvarsministeren til avisen.
– I Irak er der ikke en trussel fra landjorden, men det kan der være i Syrien.

Annonce
Annonce

Truslen er ifølge Peter Christensen den egentlige forklaring på, hvorfor Danmark ikke har optrappet den militære indsats trods regeringens ønsker.

LÆS OGSÅ :  Svensk kampfly styrter ned i Blekinge

Folketinget har dog endnu ikke stemt om den eventuelle udvidelse af krigsmandatet til også at omfatte Syrien.

14 kommentarer

Skriv et svar
 1. det har vi jo prøvet tidl på året i iraq osse imod isis lortet falder jo fra hinanden igen og mekanikere med stress så drop nu det gamle lort de kan intet udrette alligevel

 2. Ikke for noget – men vi har vel F16 for at kunne bruge dem mod dem fra øst. Hvorfor skal de så udstyres til den opgave ?

  Vil det siges de ikke kan bruges i dk som det er nu ?

  • Nu sender vi jo langt fra alle vores aktive kampfly afsted til Syrien. Men skulle der endelig komme et angreb fra øst (kold krigs paranoia) så ville vi blive bombet tilbage til stenalderen inden for et par timer. Af den simple grund at vi er i undertal.

  • Eller sagt på en anden måde Politikerne har truffet et valg om at der skal spares alle vegne og nu inden længe får de vel også en konsekvens af det, du får hvad du betaler for, måske et spørgsmål om hvor stor en selvrisiko man har med at gøre

 3. lad nu de kampfly blive hjemme, de skal holde så længe som muligt så skal belastes mindre. Der er rigeligt med kampfly i området, 8 ekstra fly fra UK og 8 ekstra fra Frankrig til området + fransk hangarskib. Hangarskibet USS Harry Truman også på vej. Hvis vi skulle gøre noget skulle vi få lagt pres på Tyrkerne til at lukke deres grænser og stoppe handle med ISIS.

 4. Hvis de ikke er klar til indsats, grundet faren for russiske missiler. Hvad pokker laver de så når de laver air policing over Baltikum? Eller er det bare noget man leger ?

  • Ved air policing i Baltikum flyves der afvisningsberedskab, som det vi har 24/7/365 herhjemme. Det er for at afvise fremmede fly, og tror ikke at vi behøver være bange for at russerne direkte begynder at skyde på danske/NATO fly over et baltisk land.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *