Diskret tilladelse af turban i den amerikanske hær

I hvad der synes at være et stille skift, har det amerikanske militær nu tilladt i alt tre Sikher at tjene hæren. Dette er et tydeligt holdningsskifte i forhold til tidligere. Her hed det sig i reglementerne at man ikke måtte skilte med sin religiøse eller seksuelle overbevisning i form af yderpåklædning eller personlige fremtoning. Her har især været lagt vægt på hovedbeklædning, men netop dette har nu ændret sig markant.

Sikh er en trosretning i Indien, og her kræver deres religion strengt at de troende beholder deres turbaner på og har langt skæg. Således optræder der nu flere billeder af tre navngivne Sikher med netop langt skæg og turban – iklædt amerikansk uniform.

Flere fra det indiske miljø i USA var i perioden efter 11. september 2001 ofre for hate crimes. Mange havde simpelthen opfattet Sikh som en religion der sympatiserede med Al-Qaeda-lederen Osama bin Laden. Men dette er faktisk langt fra tilfældet, fortæller Kamaljeet Kalsi, der er uddannet doktor i det amerikanske militær “Jeg tror den eneste måde at fjerne denne opfattelse, er at vise unge mennesker hvad religionen egentligt indebærer. Derfor valgte jeg at søge ind i militæret”.

Sikherne har en historisk lang militærtradition og har under anden verdenskrig hjulpet de allierede i flere større slag. Ligeledes er Sikhernes religiøse påklædning tilladt i både Storbritanniens, Canadas og Indiens militær.

Kritikere har dog tidligere hævdet, at militæret skal sikre overensstemmelse for alt personel og at lempelse af reglerne kunne være en glidebane med præcedens for andre. Præsident Barack Obamas administration er ligeledes i færd med at overveje at ændre homoseksuelles adgang til militæret. Dette er et varmt politisk emne i USA, og har allerede givet anledning til uheldige episoder for både ja- og nej-siden.

I 1986 stadfæstede den amerikanske højesteret militærets ret til at forbyde en jødisk officer iføre sig en kalot, og ligesiden har emnet om religiøs udstråling bølget frem og tilbage.

Skrevet af KrigerenDK

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Loader…

0

Din reaktion / kommentar ? Du kan enten vælge at benytte via Facebook, eller nederst (standard kommentar)

0 kommentarer