Den nye fællesnordiske uniform bliver et samarbejde i mellem Norge og Danmark

Den nye fællesnordiske uniform har fået et navn :
Nordic Common Uniform system (NCU).

Det er også kommet frem at projektet indledningsvist kun er et projekt, hvor Norge og Danmark vil samarbejde om at producere nye kampuniformer, med dertilhørende tilbehør. Projektet sker rammen af NORDEFCO.

Overordnet formål er at erstatte uniformerne med et nutidigt, moderne og mere modulært uniformssystem.

Norge bliver lead på projektet og skal styre processen i samarbejde med Danmark. Finland og Sverige er tilskuere, og har muligheden for at blive en del af projektet i fremtiden.

Konceptet går i al sin enkelthed ud på at at anskaffe en ny fælles kampuniform, der skal være funktionel under forskellige forhold som : arktisk, tropisk og ørken.

LÆS OGSÅ : Ny fællesnordisk uniform er i støbeskeen

I forlængelse af NCU systemet skal der også tages stilling til kampstøvler og andre uniformsgenstande.

På nuværende tidspunkt, ved man at følgende blive en del af samarbejdet (ud over kampuniformen):
– Kampstøvler – arktisk, tropisk og ørken.
– Uniformsbælter.
– (Kamp)Handsker.

Projektet er fortsat i opstartsfasen og det er derfor ikke præcist afklaret hvilke, og hvor mange genstande der er omfattet af projektet

Den foreløbige tidsplan

Det forventes at projektet går i udbud 1. kvartal 2017. I andet kvartal 2017, planlægges der at blive afholdt en koncerence for de producenter der byder ind – hvorefter der er deadline for tilbud i 3. kvartal 2017.

Der bliver kørt en testperiode på et helt år, med de uniformer som de forskellige producenter byder ind med.

Første levering af den nye NCU forventes at blive 4. kvartal 2019.

Comments

Skriv et svar
  1. På en måde kan eg god blive en smule bekymret over, så tit forsvaret skifter uniformer…. man er dårlig blevet færdg med at udlvere den ene fo man begynder på den næste.
    Skyldes det m,anglende fremsyn hos de, der sidder og udvikler disse eller ER der bare FOR mange penge i kassen..???

    Og hvorfor udvikle sammen med Norge; et land, der er SÅ forskelligt fra Danmark, både terrænmæssigt og og vejrmæssigt…???

    • Synes kvaliteten, for os i søværnet, steg væsentligt med multicam. At jeg har et hav af kollegaer der græder sig i søvne over en funktionel uniform nu, med risiko for at blive kaldet soldat og sammenlignet med hæren gør den kun bedre.

    • Allan, Norge og Danmarks behov er ikke så forskellige igen da det er besluttet at Danmark skal kunne stille mandskab til Arktis. Dermed indsætter vi soldater i samme typer terræn. Ørken, Arktis og koldt fugtigt(eller regn) vejr. Den korte historie om uniformer er, at kontrakten man har med det firma der laver det nuværende snit, udløber nu her. Derfor skal der et udbud igang. MTS er indført da man ikke ønsker at skulle lave flere uniformer til forskelligt terræn. Det er altså gjort for st spare og ikke for at bruge ekstra penge….

  2. “Konceptet går i al sin enkelthed ud på at at anskaffe en fællesnordisk kampuniform, der skal være funktionel under forskellige forhold som : arktisk, tropisk og ørken” – vi lader den lige stå et øjeblik! ;)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Loader…

0

Din reaktion / kommentar ? Du kan enten vælge at benytte via Facebook, eller nederst (standard kommentar)

0 kommentarer