Danske soldater er igen sat ind i Helmand [Politiken.dk]

Arkivfoto - Foto: HOK

Efter 16 måneders pause er der igen danske soldater i Helmand-provinsen i Afghanistan,

De første danske instruktører er ankommet til området ved den tidligere Nato-base Camp Bastion sammen med en mindre sikringsstyrke, der skal beskytte trænerne. Danskerne er en del af en Nato-forstærkning på over 500 mand, der skal komme den hårdt trængte afghanske hær og politiet til undsætning.

Oberst Jens Lønborg fra forsvarets Indsættelsesdivision understreger, at de færre end 10 udsendte danskere ikke skal indsættes i kamphandling eller bevæge sig uden for deres lejr.

»De skal deltage i uddannelsen af den afghanske hærs 215. korps. Afghanerne har været, skal vi sige … presset af Taleban i hele Helmand i nogen tid. Nu vil der komme friske enheder til Helmand. Det er afghanerne selv, der skal uddanne dem, men danskerne skal sammen med folk fra andre Nato-lande rådgive de afghanske trænere ved genopbygningen af 215. korps«, forklarer Jens Lønborg.

Annonce
Annonce

Læs artiklen på Politiken.dk: Danske soldater er igen sat ind i Helmand

En kommentar

Skriv et svar
  1. Det var vel bare et spørgsmål om tid – bliver spændende at se hvor lang tid vi kan trække den inden vi bliver nød til at sende regulære kamp enheder dertil igen…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *