Danske soldater har ikke meget tilovers for Kim Larsen

Screenshop fra Clement Direkte
Screenshot fra Clement Direkte

I torsdags linkede vi på vores facebook-side til et link på Jyllands-Posten.dk, som handler om Kim Larsen med overskriften “Venstremand vil have undskyldning fra Kim Larsen“.
Han var gæst i Clemens Direkte på DR1 for at tale om sit nye album, hvor han udtaler : »Det er fuldstændig vanvittigt, at vi er med til at besætte et andet land. Ligesom det var vanvittigt, da tyskerne besatte Danmark,« sagde Kim Larsen i programmet.

“Kim Larsen skylder de danske soldater en undskyldning. En stor, dybfølt og alvorlig undskyldning.”

Det mener Venstres medlem af Folketinget, Michael Aastrup Jensen, der er »yderst forarget« over den danske nationalskjalds udtalelser om danske soldater i Afghanistan.
»Han har et moralsk ansvar som så fremtrædende kunstner. Og han skal ikke tilsvine de danske soldater. Det er ikke anstændigt, og han burde sige undskyld med det samme. Det kan ikke gå hurtigt nok,« siger Michael Aastrup Jensen til Jyllands-Posten.

Annonce
Annonce

Uvidenhed. : Det må ifølge Christian Richardson, overkonstabel af 1. grad og krigsveteran, der mistede begge sine ben i Afghanistan, være årsagen til, at Kim Larsen sammenligner de danske troppers krigsindsats med Nazityskland. Det siger han til B.T.
Christian Richardson er kun 26 år, men har allerede været udsendt til Afghanistan to gange. I august 2009 mistede han begge sine ben, da en IED eksploderede kun 200 meter fra lejren.

Ligeledes har der der været en livlig debat på krigeren.dk’s facebook side.

“Mig bekendt arbejdede nazisterne ikke for at piger kunne gå i skole uden at skulle halshugges. Eller for at bygge infrastuktur. Eller hjælpe et land med at få en regering op at stå – på egne ben, efter årtiers voldtægt fra religiøse fanatikere – af både befokningen og dittos rettigheder.
Eller blot det at man kunne lytte til musik i radioen, uden at skulle frygte for sit liv efterfølgende for det at lytte til hvad man nu måtte føle for (… ironisk når man tænker på Larsens bagrund og levebrød).
Kim Larsen, han er en klaphat af format, og understreger med alt tydelighed at man skal holde mund, hvis ikke man er bekendt med fakta” … Udtaler Claus på krigeren.dk’s facebook side

En anden udtaler “Han skal da ikke sammenligne vores soldater med nazisterne. Det svarer til at sammenligne modstandsbevægelsen med taleban…..”

Johnny på vores facebook-side udtaler “Han har jo på intet tidspunkt brugt ordene nazist eller nazister! Desuden har han jo ret til at have sin mening som alle andre..”

Kim Larsen får opmærksomhed, ved at nævne krigen i Afghanistan, og den danske deltagelse.
Kim Larsen fremførte nemlig sit synspunkt første gang i Morgenavisen Jyllands-Posten den 8. maj 2010, i forbindelse med udgivelsen af hans forrige album.

»Det er fuldkommen horribelt, at vi har besættelsesstyrker i Afghanistan. Det er jo, som da tyskerne besatte dette land. Det giver mig kuldegysninger af rædsel og skam over mit eget land,« sagde Kim Larsen til Jyllands-Posten.

LÆS OGSÅ : Et brev til den danske helt

Men det ser ikke ud til, at Kim Larsen har tænkt sig at undskylde.

Det accepterer Christian Richardson, for selvom han er meget uenig i sangerens synspunkt, så synes han, at det er vigtigt med ytringsfrihed.
“Folk skal have lov til at sige, hvad de vil i det her samfund. Grunden til at man kan sige, som Kim Larsen gør, det er fordi, at der er nogen, der har kæmpet for den frihed. Det gør vi også i Afghanistan, og måske bliver det også sådan dernede en dag. Jeg håber det,” siger han til B.T.

[divider]Tilmeld vores nyhedsbrev[/divider] [wysija_form id="4"] [divider]---[/divider]

77 kommentarer

Skriv et svar
 1. fuck ham, han skal bare holde sig til musik og ellers holde kæft om noget han intet fatter om alligevel

 2. Han aner jo ikke engang hvad han snakker om.magen til kraftidiot skal man sgu lede længe efter!

 3. Lad os se om muslimer og talebanere vil købe hans musik.
  Jeg vil da gøre akt for ikke at betale for det samt jeg vil prøve at påvirke andre til det samme BASTA

 4. Mange Millionær og horribelt RØVHUL,jeg har lige smidt al hans underlødige musik i skraldespanden !!!!!!

 5. Ja, føj! At have forskellige holdninger kan vi ikke bruge til noget! Alle skal være for krigen, ellers er de idioter!

 6. Jeg vil sgu ikke købe noget af hans musik og heller ikke filmen “Midt Om Natten”, han er lige til at luk op og skide i overvejer hænge et billede op af ham af på mit lokum!

 7. Han har alle dage været en fjollet tosse, men hey engang imellem skal der jo være nogen der råber lidt op om det modsatte… DOG i dette tilfælde så han på dybt vand:)

 8. Larsen er en fed dansk musiker med sin ret til sine egne holdninger og meninger,ja han er en bredflab men han har jo ret ik!

 9. Altså, selv om hans holdninger ikke er videre skarpe, så har han vel ytringsfrihed. Kim og andre, der kun mener, at demokratiet skal forsvares på egen jord, skal måske være glade for, at bl.a. amerikanerne og englænderne ikke mente det samme under to verdenskrige.

 10. ingen er på verdensplan død af cannabis 0 ikke et eneste tilfælde så hvor skadeligt er det lige det er.

  Derimod har mange ja i vil kalde dem kvaksalver helbredt mere end 1000 mennesker med cancer.
  Men ja uvidenhed taler jo for sig selv nogen gange dennis.

 11. Phillip tag det fra en der er imod krig og dk´s indblanding i selvsamme,i er for dumme at adlyde,i burde nægte,nu er osama død hvad bliver i der så for,og kom ikke med dit talban pis,det må de fame ordne indbyrdes hvordan de vil have deres land skal styres,så fis ud derfra!

 12. Alle har lov at have en mening i Danmark også hvis man er imod krig husk lige det! Jeg har selv været udsendt til Bosnien og har derfor den allerdybeste respekt for de drenge vi har udsendt MEN jeg tror desværre de ofre der er givet i Afganistan vil vise sig at være forgæves, det er en historisk kendsgerning at det styre der bliver indsat i Afganistan af fremmede magter sidder på lånt tid
  Sammenligningen med nazityskland mener jeg også er lige grov nok

 13. For at sænke børne dødeligeheden, bygge et sundshedsystem, og give folk muligheden for at få en uddannelse, uddanne de afghanske sikkerheds styrker til at kunne varetage opgaven selv. God aften derude. Støt vore soldater.

 14. Dejligt vi lever i et land hvor man kan sige sin mening. Det er det vi kæmper for, og dør for. Det betyder netop vi skal acceptere holdninger der går imod det vi gør……det burde vi ikke være i tvivl om, ellers har vi ofret forgæves

 15. Det er fint at folk udtrykker deres holdning… men hold en sober tone.
  Og dem der kun lige er kommet herind på siden for at provokere, og komme med primitive “børnemorder” statements, er hermed blevet udelukket fra siden.

 16. ja politikerne har jo flere gange bevist at de ikke altid er til at stole blindt på så det er vel om at se det store perspektiv. MEN MÅLET HELLIGER MIDLET og respekt for de danske soldaters indsats….SEEK & DESTROY

 17. Kim burde i stedet kritisere Danmarks og EU’s samarbejde. Det minder jo mere og mere om Tysklands fortid og drømme !
  Både hvad angår en “supermagt/rige”, og så drømmen om EN fælles EU hær.
  Det kan jo ikke gå stærkt nok med at skabe lige netop ovenstående.

  • Du sq da dummere end andre folks børn…Og den artikel har du så fundet på en hjemmeside lavet af Scientologi… hehe… I rest my case… tsk tsk…

   Only the real smokers know the feeling !!!

 18. Det er da ingen hemmelighed at, alt udenfor Danmark rager ham en klap(hat). Det har han sagt sin mening om for mange år sinden. Så, hvorfor gå så meget op i den idiot. Der findes trods alt klogere mennesker. Mig selv included :-)

 19. Jens lykke, nej ingen er sikkert død af selve cannabis, men den er fandme skyld i mange menneskers død og volds episoder hvert år, enten via karteller eller fordi folk ryger lortet og ter sig hjernedødt.

 20. Trist at han kun kan skaffe opmærksomhed ved at svine soldaterne. Nå pis på ham og hans latterlige holdninger.

 21. Ro på svende, nu er det vel egentlig mere den politiske beslutningstagen end soldaternes indsats på jorden den gamle provo kritiserer. Han er jo på ingen måde sammenlignelig med f.eks Jane Fonda der gik aktivt ind i en demoraliserings kampagne af amerikanske sodater i Vietnam… KL’s kritik går mest mod regeringen. Respekt for krigerne.

 22. En lidt uovervejet bemærkning, al den stund at NATO er inviteret af den lovligt valgte regering i Afghanistan. Tyskerne var da ikke inviteret af den danske regering, da de krydsede grænsen den 9. april. Lidt beskæmmende al den stund at KL er uddannet lærer og derfor må vide, hvordan man tilegner sig viden. Når man nu skal ytre sig offentligt, giver det et klart bedre indtryk, hvis man baserer sin udtalelse på fakta. Foranstående viser, at jeg er enig med hovedparten af indlæggene, men UDEN skældsord, eder og forbandelser. Sådan debatterer man nemlig i et RIGTIGT demokrati….

 23. Jeg er ikke enig med Kim L. Men det er han ret til hans holdning… Det er jo netop det vi kæmper for som dansk udsendt.. retten til at frit at tale… Der skulle jo gerne være så frit at selvom man som ham er et fjols at høre på.. så er det hans ret såvel som det er min ret at kalde ham et fjols… Kære nuværende udsendte gutter….. I gør et super godt stykke arbejde… vi er stolte af jer og jeres offer… Stor og inderligt tak til dem der har betalt den største pris…enten som KIA eller som såret….INTET AF KIM LARSENS UDTAGELSER… og understreget.. INTET er en holdning jeg og den største del af den danske befolkning står bag eller mener er rigtig… Hold fast kik jer over højre og venstre skulder velvidne at jeres buddy altid har jeres ryg fri…også i Dk. Thor

 24. Nogle har bare røget for meget til at fatte det og det må vi jo så affinde os med Dennis Bo Sørensen… De vil ikke blive klogere. Blot spille Kogeåger… Det er jo det bedste bevis de selv fremlægger på den måde… Lad dem dog… – stakler… :-/

 25. TOTAL mangel på respekt for andre – endnu en gang! Han dyrker gamle Simon Spies´ læresætning om at dårlig omtale er bedre end ingen omtale. Han har blot ikke lært at gnække på samme sindssvage vis som Spies gjorde. Det evner han sikkert ikke… :-) – gnæk-gnæk-gnæk…

 26. Jeg blev noget skuffet, da jeg så programmet! Men som flere skriver ovenfor, er der ytringsfrihed, og vi kan ikke forlange, at alle har samme holdning som “os”. Og dem af “os”, der forlanger, at han bare skal holde sin kæft; at han har røget for meget hash (nedladende), at han kun skal fokusere på musikproduktion/sangskrivning modarbejder i bund og grund demokratiet, og alt det “vi” kæmper for. Det politiske klima, hvor man ikke må ytre sig, fordi man har en “forkert” holdning er jo som regel et diktatur, så skal vi ikke alle acceptere, at mennesker er unikke, og derfor deres holdninger ligeså! :)

 27. “Det da godt at vi blev født, før aborten den blev fri”… jo, tak du dig selv for det Hr. Larsen. Yderligere kan du jo så lige takke os andre for at du kan leve i et frit land, hvor enhver har ret til at udstille egen uvidenhed og dumhed, omkring bl.a. politik ! Og den ret udnytter du på fornemste vis… smut nu hjem og forsvind ind i hashtågerne igen. Så skal vi andre nok passe på Danmark imens.

 28. Kære Krigeren.
  Jeg er på Kim Larsen’s side her, men glad for i vil kæmpe for frihed, det vil jeg også. Hvis Taliban kom her til landet og sagde vi skulle dø eller arbejde for dem, ville jeg dø i kamp imod dem eller forhåbeligt leve i kamp imod dem. Men nu er det jo ikke den omvente verden vi lever i og det er os (Danske soldater) der tager til Afganistan for at tvinge dem til at leve under vores fødder. Jeg vil ikke kalde jer navne men kan godt forstå hvis i lukker for min adgang til dette forum efter som jeg er imod hvad i står for.. men så lukker i også for ytringsfrihed og det vil måske blive mere klart hvad i kæmper for. Vil meget gerne høre en i en sober tone hvad i tror i kæmper for.
  Venlig hilsen Søren Boe Christensen.

 29. I citatet står der at han ikke bryder sig om at vi er med til at besætte et andet land. Han tager altså afstand fra en politisk beslutning. Han er jo citeret for at have sagt at “danske soldater er nogle dumme svin” selvom man skulle tro det når man ser nogle af svarene i kommentar-tråden her.

  Nu kommer det vel ikke bag på nogen at Kim Larsen er glødende humanist og antimilitarist.

  Jeg er desuden sikker på at han læser aviser og er bekendt med forskellene på Afghanistan og Danmark 1940-45.

  MEN han har jo, trods alt, ret i at vi har tropper på fremmed jord, og at både Irak og Afghanistan har været angrebs/invasionskrige.

  Hvis han ikke bryder sig om det, så må det jo være sådan.

  Fordelen ved et demokrati er jo at man kan blive enige om at være uenige.

  Jeg opfatter faktisk primært den her “sag” som Venstremandens forsøg på/lejlighed til, at score et par billige point.

 30. Undskyld: ovenfor skulle der netop stå at Kim Larsen IKKE er citeret for at sige noget dårligt om danske soldater. Kun citeret for at sige at han ikke bryder sig om at vi har tropper der deltager i invasionen af et andet land.

 31. Jeg har været udsendt på balkan og har alligevel været imod krigene i Afghanistan, Irak og Libyen. Afghanistan krigen var jeg dog ikke imod til at starte med.

  Men jeg er ikke imod de kollegaer der har ladet sig udsende til ovenstående lande/områder.

  Politikerne der har involveret os i de her krige, dem er jeg imod. I den grad i mod.

  Kim Larsen skylder efter min opfattelse ingen undskyldning til nogen som helst. Vil man opponere kan man kan jo lade være med at købe mandens musik, eller vælge at argumentere imod hans holdning om at vores land deltager i besættelse af andre lande.

  At Kim Larsen så vælger at lange ud efter kollegaerne og ikke politikerne, vidner kun om politisk naivitet udtrykt med et strejf af provensionel arrogance, rettet mod kollegaerne, hvoraf mange har det hårdt.

  Skulle Kim Larsen læse med i denne tråd, så vil jeg tillade mig at opfordre ham til at skrive sange eller film om det besynderlige faktum, at 5.5 millioner borgere, gentage gange, har tilladt og accepteret at under 200 folketings politikere har involveret dem i krige de ikke selv har bedt om.

  For i krig er det i sidste instans kun våbenproducenten der vinder. Alle andre taber. Taber hvis ikke før, så siden.

  MN

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *