Dansk oberstløjtnant: Iraks hær vil ikke slås mod Islamisk Stat

Foto: US Navy Petty Officer 2nd Class Erica R. Gardner

Den irakiske hær mangler både evnen og viljen til at bekæmpe Islamisk Stat. ’Uanset hvilken støtte vi tilbyder dem, afviser de at gå i clinch med ISIL,’ fortæller Danmarks øverste repræsentant i koalitionens hovedkvarter, oberstløjtnant Per L. Hinrichsen i et sjældent åbenhjertigt interview til Informations Charlotte Aagaard

»Det er dybt frustrerende,« fortæller den 58-årige oberstløjtnant Per Lorenz Hinrichsen, der er Forsvarschefens særlige repræsentant ved Operation Inherent Resolve’s hovedkvarter i Kuwait.

Som medlem af den operative planlægningsstab er Hinrichsen dagligt med til at afgøre, hvordan koalitionens krig mod Islamisk Stat skal føres. Og som den højst placerede dansker i koalitionen ved han om nogen, hvorfor det efter mere end et års flybombardementer ikke er lykkedes at generobre mere end ni procent af det territorium, som Islamisk Stat har besat.

Og han lægger ikke fingrene imellem. For første gang, siden Danmark gik med i krigen mod Islamisk Stat, tager en dansk officer nu bladet fra munden og fortæller om de enorme problemer, koalitionen har med at træne og støtte den irakiske hær.

»Irakerne sætter virkelig vores tålmodighed på prøve,« siger han.

»Irak har styrker nok til at tage livet af Islamisk Stat, hvis de virkelig ville. Men det vil de simpelthen ikke,« siger han.

Læs hele artiklen her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *