Danmarks kommende kampflys præstationer bekymrer test-chef

Et internt notat fra Pentagons chef for operationelle test afslører skuffelse over F-35-flyets præstationer.

Udviklingen af det nye kampfly F-35 går ikke, som testchefen i det amerikanske forsvarsministerium gerne vil have. Det viser et internt notat fra testchefen, Michael Gilmore, som nyhedstjenesten Bloomberg er kommet i besiddelse af.

I notatet beskriver Michael Gilmore, at han er bekymret over, at flyet stadig plages af fejl og mangler.

Han er i tvivl om, hvorvidt udviklere kan nå at rette fejlene og levere fly med de evner, som den amerikanske regering har betalt for, inden udviklingsprogrammet udløber i 2019.

– Rent faktisk er programmet ikke på vej mod succes men i stedet på vej mod at ikke at levere, står der i notatet ifølge Bloomberg.

Test-chefen sår tvivl om, hvorvidt kampfly kan opnå fuld kampdygtighed til planlagt tid.

Flyet er tiltænkt i en hovedrolle i det amerikanske flyvevåben. Ligeledes har en række allierede herunder Danmark valgt, at flyet skal udgøre rygraden af deres flyvevåben.

Selv om flyet 2. august fik sin status som egnet til begrænsede operationer, eksisterer flere problemer med flyet stadig ifølge Michael Gilmore. Det handler om problemer med software, databehandling, elektronisk krigsførelse og våbenbrug.

Talspersoner fra det amerikanske forsvarsministerium har forudsagt, at F-35-flyene kan deltage i missionen så tidligt som 2017.

Ifølge Bloomberg skriver Michael Gilmore, at flyet kun ville kunne bruges i kamp, hvis det følges af ældre kampfly. Det skyldes, at F-35-flyet skal bruge hjælp med at “lokalisere og undgå moderne trusler, finde mål og tage kampen op med fjendtlige fly.”

Joe DellaVedova, der er talsmand for Pentagons F-35-kontor, siger til Bloomberg, at notatet ikke indeholder en eneste overraskelse.

Producenten Lockheed Martin udtrykker over for Bloomberg fuld tillid til, at de nuværende fejl og mangler vil blive udbedret i tide.

– Vi har tillid til, at de tekniske problemer vil blive løst. Ligesom de er blevet gjort tidligere, siger talsmand Mark Johnson.

/ritzau/

LÆS OGSÅ :  Partier kendte ikke til farer ved få kampfly

Comments

Skriv et svar
  1. Ifølge Bloomberg skriver Michael Gilmore, at flyet kun ville kunne bruges i kamp, hvis det følges af ældre kampfly. Det skyldes, at F-35-flyet skal bruge hjælp med at “lokalisere og undgå moderne trusler, finde mål og tage kampen op med fjendtlige fly.” Vi skal have nogle Typhoon til at passe på F-35 muhahah

  2. Det er bedøvende ligegyldigt hvor overlegen det fly bliver rent teknisk. For det er langsomt, elendigt i dogfight, underbevæbnet, uøkonomisk, for højt brændstofforbrug osv osv.
    Man kan sammenligne det med en soldat med en IQ på 200 og en krop som en gammel mand.
    Nyttesløst!!!
    PS russerne kan se stealth på radar, hov så røg den sidste håbefulde illusion.

  3. Hvor for faen, skulle de Amerikanske fly dog trekkes ned over hovedet på Danskerne og Nordmændene, Politisk tit tat i kollisen som sædvanlig, man kan sku da heller ikke ha tilid til politikerene i Norden mere fy føj!

  4. Stik nu fingeren i jorden drenge! Memoet sig ikke andet end at Block3 (test af våbensystem) er i gang med at blive presset igennem af producenten, for at denne kan overholde leveringsfristen. Memoet er fra 11 dec. 2015 og jeg er sikker på US Air Force (DoD) ikke tillader at der springes over hvor gærdet er lavest.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Loader…

0

Din reaktion / kommentar ? Du kan enten vælge at benytte via Facebook, eller nederst (standard kommentar)

0 kommentarer