Danmark vil sælge Australien krigsskibe for milliarder  [Berlingske]

Iver Huitfeldt-klassen

Australien skal købe krigsskibe for 150 milliarder kroner. Odense Maritime Technology (OMT) og søværnet kæmper for at få ordren.
Danmark kæmper en stille kamp om at komme i betragtning til en enorm ordre, når den australske flåde i de kommende år skal indkøbe ni nye krigsskibe til en samlet værdi af svimlende 150 milliarder kroner.

Bag det danske bud står Odense Maritime Technology (OMT), der i samarbejde med søværnet har udviklet flådens fregatter i den såkaldte Iver Huidtfeldt-klasse.

Og selv om OMT i kapløbet om de australske dollar er oppe mod giganter i den tyske, franske og engelske forsvarsindustri, er skibsdesignvirksomhedens administrerende direktør, Kaare Groes Christiansen, forsigtig optimist.

Annonce
Annonce

– Vores skibe er bygget op af moduler og meget fleksible. Det gør dem nemme at bygge og nemme at ændre, hvilket igen gør dem meget interessante rent prismæssigt, siger han.

LÆS OGSÅ :  De første lastvogne leveret til Forsvaret

Fregatterne skal bygges i den australske by Adelaide, og det er således “kun” designet, Danmark forsøger at sælge.

De danske fregatter kan ifølge flere kilder laves for omkring det halve af, hvad tilsvarende skibe bygges for, og det har fået australierne til at spidse ører, siger Per Hesselberg, kommandør i søværnet og chef for flådestationen i Korsør.

– De danske fregatter har en chance, fordi de kun koster det halve, og det er jo altid en faktor, når der kommer politikere ind over, siger han.

Som hovedansvarlig for Søværnets eget indkøb af tre Iver Huitfeldt-fregatter kender Per Hesselberg skibet i detaljer, og han har i flere omgange taget mod australske delegationer i Danmark for at promovere det.

– Det er en vigtig handel for Danmark. Både for OMT og den underskov af leverandører der er, men også for søværnet, der vil få nogle klare stordriftsfordele, hvis australierne køber danske fregatter, siger Hesselberg.

LÆS OGSÅ :  Dansk fregat kan give støtte til fransk hangarskib

…. læs mere på http://www.b.dk/nationalt/danmark-vil-saelge-australien-krigsskibe-for-milliarder

2 kommentarer

Skriv et svar
  1. Det er nogle dejlige skibe,jeg giver Hepe ret i at overskriften er forkert.Men udbyttet for Søværnet og dansk design bliver forhåbentlig godt.Vi skal jo også have nye skibe igen.Thetis-klassen er jo ikke fra igår-!!!!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *