Dræbende kugle fra canadisk finskytte var næsten ti sekunder undervejs, inden den ramte en ISIS kriger.

En finkytte fra Canada har skudt og dræbt en kriger fra Islamisk Stat (IS) fra en afstand på intet mindre end 3,54 kilometer.

Det tog kuglen næsten ti sekunder at nå frem til sit mål.

Det oplyser kilder i det canadiske forsvar til Toronto Globe and Mail.

Finskytte ekspert: 3,5 km kan godt lade sig gøre… men

Aldrig før har en finskytte sendt en kugle afsted fra så lang en afstand, ramt target og fået et bekræftet kill.

Annonce

Den hidtidige rekord havde en britisk finskytte, som i 2009 i Afghanistan dræbte en Taliban-kriger fra 2,475 kilometers afstand med en Accuracy International AWM L115A3.

Den canadiske special force skytte, der er del af enheden Joint Force 2, ramte IS-krigeren med sin kaliber 50; McMillan TAC-50. . (Kaldet C15 i det canadiske forsvar, red.)

LÆS OGSÅ :  Finskytte ekspert: 3,5 km kan godt lade sig gøre... men

Hændelsen fandt sted i Irak i maj, og Canadian Special Operations Command bekræfter oplysningerne over for britiske BBC.

– Det pågældende skud forstyrrede faktisk et angreb fra Daesh (andet ord for IS, red.) på irakiske sikkerhedsstyrker, siger en militærkilde til den canadiske avis.

– I stedet for at kaste en bombe, som muligvis kunne dræbe civile i området, så er det en meget præcis anvendelse af magt, og fordi det var fra så lang en afstand, havde de onde fyre ingen anelse om, hvad der skete, siger kilden om skuddet.

Skuddet er optaget på video, og den oplyste afstand er derfor helt præcis og ikke udtryk for et skøn, understreger kilden.

McMillan TAC®-50
McMillan TAC®-50

LÆS OGSÅ :

Accuracy International AX50 – Hærens nye 12,7 finskyttegevær

 

Projektilet der selv skifter retning – rammer nu også bevægelige mål (video)

/ritzau/

LÆS OGSÅ :  Finskytte ekspert: 3,5 km kan godt lade sig gøre... men

Tilmeld krigeren.dk nyhedsbrevet

164 KOMMENTARER

 1. Kan det nu passe. 3500 meters afstand og 10 sekunder undervejs. så sku kuglen ha en fart på 350 meter i sekundet det svare jo til en 5.5 mm luftriffel. normal ligger et skud omkring 950 meter eller højer i sekundet.

 2. Det passer ikke regn lidt på detdet fake news ,alt over 1000m er faktisk ret godt,rekord er vist 2,5km,som virker som et Mega heldigt træf,hvis det passer??for være ærlig tror jeg det længeste træf,er på ca 2km som en fra delta udførte i 2009 !men pyt tro på hva i vil☺️

 3. Jeg synes ikke, man skal tvivle på en bekræftet Tango. Så stoler man jo ikke på tropper, man måske skal arbejde sammen med, og så er moralen allerede kraftigt nedadgående inden kamp…!! Vi er trods alt allierede !! Der er ingen tvivl om, at det kill er helt og aldeles vanvittigt. 50 gram bly er meget, ved i nok. Når man er ude over en afstand på OVER 1500 meter taber det tunge projektil fart….- indtil det er nået frem. Det er MEGET vigtigt at vide, for at man kan få forståelse for succesen !!

 4. jeg ved godt noget om balistiske baner for kugler. men jeg tror ikke den har været 10 sekunder undervejs. udgangshastig på en 12,7 er meget høj. vægten af kuglen er høj. jo større massefylde jo mere energi oplageres og derfor har 12.7 noget mere at gi af før den taber hastighed.

 5. Her er lidt om McMillen Tac 50 som er blevet brugt ; Cartridge .50 BMG (12.7 x 99 mm)
  Action manually operated rotary bolt action
  Muzzle velocity 805 m/s (2,641 ft/s)
  Effective firing range 1,800 m (1,970 yd)
  Feed system 5 round detachable box magazine
  Sights Customizable; 5-25x telescopic sight standard in Canadian Forces.

 6. neii, så kan vi jo tage det helt roligt, nu kan vi blive slået ihjel på flere kilometers afstand, helt uden morderen behøver se os i øjene.. Pyhh det var rart…………….

EFTERLAD ET SVAR