Camp Bastion mindestenen for de faldne indvies i Oksbøl

Det har altid været planen, at mindestenen fra Camp Bastion skulle tages med hjem til Danmark, når missionen blev afsluttet. Den blev derfor konstrueret, så den kunne flyttes samlet. Nu er den opstillet i Oksbøllejren, hvor den skal indviges under overværelse af de efterladte til de dræbte soldater.

Det har været vigtigt for Forsvaret, at mindestenen blev placeret et sted, hvor mange soldater naturligt ville kunne besøge den, og hvor pårørende og efterladte kan besøge mindestenen i fred. Man har valgt at placere den i Oksbøllejren efter grundig overvejelse og efter at have lyttet til langt over 200 forslag og kommentarer fra medarbejdere, pårørende og andre interesserede.

Stenen bærer navnene på de danske soldater, der har mistet livet i Helmand, og mange pårørende samt kolleger i Forsvaret har berettiget følelser for mindestenen og dens placering.

Kun de inviterede efterladte og andre gæster samt pressen kan af pladsmæssige årsager deltage under selve højtideligheden, som bliver afholdt den 22. oktober.

Korset på toppen af mindestenen er lavet af våbenmekanikere i Camp Bastion ved hjælp af patronhylstre og patronbund fra styrkens infanterikampkøretøjer (IKK) og kampvogne (Leopard2).
Messingpladerne blev produceret i Danmark og blev efterfølgende monteret på ISAF hold 7. Navnene på de dræbte soldater blev graveret af DANCON ISAF hold 7 og de efterfølgende hold.

Skrevet af KrigerenDK

11 kommentarer

Skriv et svar
  1. Nogen der ved hvor, den skal stå i oksbøl…. jeg håber selv ved syd porten ud til øvelses terrænet, så kan man gøre det til en tradition at lave forbidefilering når man køre ind og ud af lejren i deres minde

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Loader…

0

Din reaktion / kommentar ? Du kan enten vælge at benytte via Facebook, eller nederst (standard kommentar)

0 kommentarer