Brigadechefer øves i Fredericia

MAPEX er en kombineret stabsøvelse, der både foregår på Ryes Kaserne i Fredericia samt ude i terrænet omkring Fredericia og Vejle. Øvelsen begyndte mandag middag, og i det første døgn, er det chefer og stabe ved 1. Brigades enheder – både danske og udenlandske – som skal i vælten. I øvelsens sidste døgn udvides målgruppen til også at omfatte brigadens kompagnichefer og enkelte sektionsfører. Sammen skal de ud i området og se på, om de planer, der er blevet lagt på kortet i et klasseværelse også holder, når de møder virkeligheden, skriver 1. Brigade.

 

Ikke ud af den blå luft.
Når en brigade samles for at øve, skal der være et grundlag at øve sig på. Denne gang er scenariet bygget op omkring et spil, som Danske Division har præsenteret for 1. Brigade tidligere på året.
Scenariet er bygget op omkring fire fiktive lande, hvor deltagerne på øvelsen har mulighed for at læse om landenes infrastruktur, levestandard, velfærdssystem, kort fortalt; alt, hvad der er værd at vide om et land. Og det er ud fra de scenarier, at brigadens chefer og stabe skal tage stilling til, hvad de vil og hvordan de vil handle.

Formålet med denne MAPEX er, at øve planlægning af operationer – forklaret på militær lingo; ”gennem kortfattede operative og logistiske overvejelser, rekognoscering og koordination og beslutninger, mundende ud i befalinger, ordrer, direktiver og enkeltforanstaltninger”. Øvelsen i Fredericia slutter onsdag eftermiddag.

Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Loader…

0

Din reaktion / kommentar ? Du kan enten vælge at benytte via Facebook, eller nederst (standard kommentar)

0 kommentarer