Brave Lion – Årets største feltøvelse i Danmark

Øvelse Brave Lion 2017. Foto: Christian Sundsdal

Op mod 2000 soldater har søndag indtaget Oksbøl, hvor årets største militærøvelse finder sted.

Med over 2000 soldater er øvelsen er den største af sin art i mange år. Øvelsen vil omfatte enheder fra alle våbenarter i Hæren.

Øvelsen får sit internationale islæt med deltagelse af et britisk og et litauisk infanterikompagni.

Endvidere vil den styrke som snart udsendes til NATO missionen ’Enhanced Forward Presence’ (eFP) i Estland, deltage i øvelsen. Grundstammen er her 1. Panserinfanterikompagni fra 1. bataljon ved Gardehusarregimentet med støtte fra et let morterbidrag fra Hærens Kamp- og Ildstøttecenter, en militærpolitistation og logistikbidrag fra Trænregimentet.

LÆS OGSÅ :  Opråb fra militærchefer: Grænsekontrol presser Forsvaret

Den anden store enhed i øvelsen er den bataljonskampgruppe, som i 2018 vil være Hærens bidrag til NATO’s beredskabsenheder – her Initial Follow on Forces Group og Joint Expeditionary Force (IFFG og JEF). Grundstammen i denne bataljonskampgruppe er II. Panserinfanteribataljon ved Jydske Dragonregiment – derudover er enheden sammensat af en lang række af Hærens forskellige kapaciteter indenfor blandt andet ildstøtte, efterretningsindhentning, ingeniørtjeneste, logistik og føring.

LÆS OGSÅ :  Opråb fra militærchefer: Grænsekontrol presser Forsvaret

Enhederne skal med kort varsel kunne indsættes under vilkår, som ikke på forhånd er kendte, og det vil øvelsen bære præg af.

– Vi vil træne førernes og soldaternes evne til at handle smidigt og hurtigt overfor en jævnbyrdig modstander, udtaler brigadechefen, brigadegeneral Henrik Lyhne og fortsætter:

– Derfor vil modstanderen under øvelsen også være en enhed på samme niveau; nemlig brigadens panserbataljon. Og initiativet vil i store dele af øvelsen være frit for begge parter. På denne måde kan vi øve både offensive og defensive operationer, understreger brigadechefen.

LÆS OGSÅ :  Opråb fra militærchefer: Grænsekontrol presser Forsvaret

Bataljonskampgruppen og bidraget til eFP vil i forbindelse med øvelsen i Oksbøl gennemgå en certificering, dels for at indgå i NATO’s reaktionsstyrker og dels for at blive udsendt.

Kilde: 1. Brigade

Skrevet af KrigerenDK

39 kommentarer

Skriv et svar
  1. Så fremragende! Ufatteligt vigtigt dette samarbejde tjekkes på alle niveauer!

    Der afsløres forskellen mellem Kamp,- og skrivebord! Igen.

    Har deltaget utallige gange i Oksbøl-terrænet; og kommer så tit som muligt som veteran- og privatperson.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Loader…

0

Din reaktion / kommentar ? Du kan enten vælge at benytte via Facebook, eller nederst (standard kommentar)

0 kommentarer