Beredskabsstyrelsen skal varetage brandberedskabet i Camp Novo Selo

Beredskabsstyrelsen til Kosovo

Mandskab og køretøjer fra Beredskabsstyrelsen skal varetage brandberedskabet i NATO-lejren Camp Novo Selo i Kosovo. Missionen vil vare tre måneder.

Beredskabsstyrelsen skal varetage brandberedskabet i NATO-lejren Camp Novo Selo i den nordøstlige del af Kosovo, hvor styrker fra alliancen er udstationeret for at fastholde stabilitet og lægge en dæmper på de nationalistiske stridigheder i området.

Den 23. juni satte otte mand og fem udrykningskøretøjer fra styrelsen kurs mod NATO-lejren, der ligger midt imellem de to store byer Mitrovica og Pristina.

Annonce
Annonce

Mandskabets opgaver bliver at rykke ud i tilfælde af brande, trafikuheld og ulykker med farlige stoffer samt at rådgive om beredskabsplanlægning og forebyggelse af brande. Hidtil har franske styrker varetaget brandberedskabet i lejren.

Omkring 550 soldater fra forskellige NATO-lande er i dag udstationeret i Camp Novo Selo. Aktuelt består Danmarks militære bidrag af 29 soldater i lejren samt 6 stabsmedlemmer i KFORs hovedkvarter i Pristina.

LÆS OGSÅ :  Frygt for nye konflikter på Balkan

Beredskabsstyrelsens mission i Camp Novo Selo er sat til at vare i alt tre måneder og sker i et samarbejde med Forsvarskommandoen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *