Armadillo vinder landets største TV-pris

Billede-Bladets TV-GULD pris på 100.000 kroner, der uddeles for 23. gang, går til ”Armadillo” for Årets bedste TV-dokumentar.

(Foto: Jesper Sunesen/BILLED-BLADET)

– Jeg er enormt rørt og stolt over, at Billede-Bladets Guldkomité har udvalgt ”Armadillo”. For det første fordi komitéen består af nogle meget kompetente mennesker, men også set i lyset af det meget høje danske dokumentarfilmsniveau. Jeg er glad for, at vi med filmen er lykkedes at skabe både debat og et selvbillede af krigen, som danskerne kan forholde sig til, udtaler Janus Metz efter modtagelsen af Danmarks største TV-pris på 100.000 kroner, som fredag aften blev uddelt ved Billede-Bladets store TV-Guld fest.

På TV 2 blev filmen sendt i januar 2011, hvor den også lagde grunden til en stor og direkte debat om Danmarks engagement i Afghanistan.
– ”Armadillo”-aftenen med dokumentar og debat var et af højdepunkterne på dansk tv sidste år. TV 2 viste den prisbelønnede dokumentar for næsten 1,1 mio. seere, der vurderede filmen meget højt – til 4,3 på en skala fra 1 til 5 – og efterfølgende havde debatten om Afghanistan næsten 800.000 seere. Jeg er både glad og stolt over ”Armadillo”, og det er helt fortjent, at TV-Guld-prisen fra Billed-Bladet i år går til denne enestående dokumentarfilm, siger TV 2s programdirektør, Palle Strøm.

 

Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Loader…

0

Din reaktion / kommentar ? Du kan enten vælge at benytte via Facebook, eller nederst (standard kommentar)

0 kommentarer