Anmeldelse : Dragoon – Poncholiner

Design95
Funktionalitet100
Value for money95
Kvalitet/holdbarhed90
95

Poncholineren er ikke nogen ny opfindelse. Den blev første gang udleveret til US. Special Forces i 1962 under vietnamkrigen. Det oprindelige formål med poncholineren, er at benytte den for foring af regnslaget. Herved opnår man en simpel, let og funktionel sovepose.

I dag ses den sjældent benyttet sammen med et regnslag, men som en erstatning for soveposen i de varme og milde måneder i danmark. Personel udsendt til de varme lande benytter dem også som erstatning for soveposen, eller som sengetæppe.

LÆS OGSÅ :  Vi skal læse mere om Putin

Den oprindelige tanke og ide med poncholineren virker rent faktisk. Jeg har benyttet den flere gange, og den kan sagtens benyttes som sovepose på nætter med lave temperature.
Ud over den taktisk brug af poncholinere, kan den også bruges som tæppe til skov turen, nødtæppe i bilen, som ekstra varme til soveposen, hovedpude og aftentæppe ved bålet mv..

Dragoon poncholineren vejer 939 gram inkl opbevaringsposen. I forhold til 1. generations poncholiners fra USA, så er denne fra Dragoon med dobbelt lags isolering.
Opbevaringsposen der medfølger er lige til at smide over højre skulder… eller man kan benytte den som hovedpudebetræk. Smid noget af din ekstra tøj ned i den, og du har en super hovedpude.

Dragoon poncholineren er et produkt, der bør ligge øverst i hver rygsæk, eller i ens quickpack.

Man ligger som man reder.

poncholiner0000 poncholiner0003 poncholiner0004 poncholiner0006 poncholiner0008 poncholiner0001 poncholiner0002 poncholiner0005

Skrevet af C Sundsdal

....

Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Loader…

0

Din reaktion / kommentar ? Du kan enten vælge at benytte via Facebook, eller nederst (standard kommentar)

0 kommentarer