Over 5000 hjemmeværnssoldater på øvelse i weekenden

I weekenden den 3. – 5. juni samles Hjemmeværnet til Landsøvelse 2016 i Trekantsområdet, hvor færdighederne til at løse nutidige og fremtidige opgaver skal udvikles. 

Alle tre værnsgrene, Flyverhjemmeværnet, Marinehjemmeværnet og Hærhjemmeværnet træner side om side på øvelsen, hvor fokus er bevogtning og overvågning i krise- og krigsscenarier trænes, almindelig hjælp til Politiet, søredning, havmiljøopgaver, støtte til militære og civile lufthavne og sikring af jernbanenettet.

“Det bliver en fantastisk mulighed for at vise, hvor mange forskellige opgaver Hjemmeværnet kan løse – fra alle aspekter af det militære håndværk til de mange typer af støtte, vores dedikerede frivillige yder til det civile samfund,” lyder det fra Den Kommitterede for Hjemmeværnet, folketingsmedlem Bjarne Laustsen (S) i en pressemeddelse.

For knap et år siden varslede Hjemmeværnet sine 46.000 frivillige og 600 ansatte om den store øvelse. Lidt over 5500 har tilmeldt sig det, der kaldes den største Hjemmeværnsøvelse og -parade i nyere tid.

På øvelsen deltager også enheder fra USA, Estland, Letland og Litauen.

Landsøvelsen slutter Grundlovsdag, søndag 5. juni, med en stor parade foran Bülows Kaserne i Fredericia, der får besøg af en række prominente gæster – blandt andet H. M. Dronningen og H. K. H. Kronprinsesse Mary.

Comments

Skriv et svar
 1. I weekenden samles over 5500 soldater til Hjemmeværnets Landsøvelse 2016. Soldater fra Estland, Letland, Litauen, Norge , Sverige, Tyskland og USA deltager, i alt ca 450 udenlandske soldater. Øvelsen afsluttes med en parade søndag i Fredericia, hvor HM Dronningen og Kronprinsesse Mary deltager. Paraden bliver den største i årtier. Vi skal være stolte over at så mange frivillige soldater deltager og bidrager til landets sikkerhed.

  228 vil deltage med en lille skare personel som vil deltage på lige fod med de øvrige.
  Vi vil opdatere herinde, når vi har lidt mere fra øvelsen.

  Skal i ikke noget i weekend, så kom forbi, Vi er i Gudsø, Vamdrup, Skrydstrup og i Brørup.
  Der er plads til jer alle, gå ind på http://www.hjv.dk og se nærmere.

  • Så betaler vi andre jo for at grøfter bliver ført tilbage til oprindelig løb, så fiskene får bedre vilkår, og du kan sidde og hygge med din hobby! Men knæk og bræk

  • Ja men skulle du betale for de udgifter der ville opstå fordi HJV ikke leverer frivillige mandetimer mere, så ville du nok kun have råd til en kæp og et snørrebånd til at fiske med.

  • Jeg tror godt jeg kan få en fluestang eller to for 489,8 millioner og der kan sikkert godt finde et par stykker der gider dirigere trafikken til Vorbasse kræmmermarked

  • HJV medlemmer brugte i 2015 over 2,5 mio. ubetalte timer af deres fritid på støtte til politi, Forsvaret, eftersøgninger osv.
   Så er 490 mio. kr. godt givet ud, synes du ikke, Henrik Romsdal?

  • Michael Saxbeck der er absolut ingen der kan hverken forvente ellet kræve af menigmand at de skal gøre mere end netop det.
   Lad de professionelle og frivillige om resten :)

  • Jeg bruger min fritid, mine weekender og sågar min sommerferie uden at få en krone for det.. Jeg står klar hvis der kommer en krisesituation, som snestorme, orkaner og oversvømmelse.. Jeg får et fantastisk sammenhold med min gruppe og jeg bidrager til samfundet

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Loader…

0

Din reaktion / kommentar ? Du kan enten vælge at benytte via Facebook, eller nederst (standard kommentar)

0 kommentarer