36.000 soldater samles til den største NATO øvelse siden 2002

Med omkring 36.000 soldater, 160 fly og 60 flådefartøjer, herunder atomubåde, tusindvis af køretøjer og ekstra militært udstyr og I alt, bliver TRIDENT JUNCTURE 2015 den største NATO øvelse siden 2002.

Hovedparten af øvelsen bliver afholdt i Italien, Spanien, Portugal og Middelhavet fra 21 Oktober til 6. november. Men der vil også være aktiviteter i Belgien, Canada, Tyskland, Holland og Norge. Samtlige 28 NATO-lande deltager, samt fem andre partnerlande.
Der er mange lag i selve øvelsen, og mange ting der skal øves, gennemføres og testes. Øvelsen vil fokusere på brugen af NATO Response Force (NRF), og det nye Very High Readiness Joint Task Force (VJTF) setup, i et multinationalt strategisk, operationelt og taktisk miljø.

Danmark deltager med fregatten Peter Willemoes, et C-130 Hercules og Reaktionskampgruppe 2015-2, hvor grundstammen er II. Panserinfanteribataljon fra Jydske Dragonregiment i Holstebro. Udover enheder fra Dragonregimentet indgår der enheder og elementer fra alle tjenestegrene i Hæren – det være sig opklaringssoldater og andre informationsindhentningsenheder, ildstøtte, ingeniørenheder, logistik, militærpoliti, føringsstøtte og andre specialister. Den samlede styrke er på ca. 1015 soldater.

SE OGSÅ : Billedserie: Øvelse White Sword, Reaktionskampgruppe 2015-1

Under øvelsen indgår Reaktionskampgruppe 2015-2, sammen med en italiensk bataljon, i en multinational brigade, hvor briterne er lead.

Formålet med deployeringen er at gennemføre uddannelses- og øvelsesaktiviteter samt skydninger med NATO styrker, herunder opretholde evnen til at samarbejde med internationale samarbejdspartnere, samt til at kunne gennemføre deployeringer af enheder på beredskab udenfor Danmarks grænser.

Hovedstyrken (Reaktionskampgruppe 2015-2) deployeres til Spanien i perioden fra 12. oktober – 10. november 2014. Den landmilitære del af øvelsen gennemføres i perioden 21. oktober – 6. november 2015.

De deltagende enheder vil deployere til Spanien i perioden 7. – 19. oktober, i det materiel og køretøjer vil forskyde med skib og størsteparten af personellet vil blive transporteret med fly.

I selve øvelsesperioden fra 21. oktober til 6. november vil Reaktionskampgruppen gennemføre aktiviteter sammen med de øvrige enheder i en række handlebaner, før at øvelsen i den sidste fase overgår til operationer, hvor hele 4. (United Kingdom) Brigade skal arbejde sammen.

Efter øvelsens afslutning vil enheder re-deployere til Danmark ad søvejen og med fly.

NATO opfordrer presse og personel til at benytte hashtag #jt15

Comments

Skriv et svar
 1. Troede at bores Afghanistan mission og Iraq nok har vist, hvordan der skal samarbejdes på Jorden medens Mali og Afghanistan hartilfuæde bevist, at C130 er fuldt kapabel.
  Måske var det bedre at spare pengene, og købe udrustning, så man kan operere under arktiske forhold. Den nys afholdte øvelse viste jo tydeligt, at hærens udrustning slet ikke rækker

 2. Det lyder som om folk er så over glade for det..?
  Det skulle vel aldrig ha noget at gøre med at Rusland planlægger at sætte 150.000 mand ind i Syrien..?
  Og Kina er gået sammen med Rusland, og har stillet op med gigantisk hangarskib og misil cruiser ud for Syrien..?
  At Iran er sammen med dem og stiller op med landtropper..?
  Har endda læst at Nord Korea er gået sammen med dem, har dog ikke lige set dokunemtation for det endnu..

  Er der virkelig ingen der kan se at det næppe kun drejer sig om terrorister..?

  Og hvad er lige præcis usa og eu’s plan med at indføre isis og diverse terrorgrupper for at vælte Assad.. Er det bedre at erstatte ham med ISIS..?
  Og næste mål efter det ville uden tvivl være Iran..

  http://www.redflagnews.com/headlines-2015/shtf-alert-russians-say-us-not-bombing-isis-at-all-obama-lying-to-the-american-people

 3. Appreciated and will not be forgotten. You did more than your share in Helmand. Looking forward to seeing your Warriors again. You gentleman are Civil in camp, yet Deadly on Patrol. “Viva La Vikings”

 4. ja det kunne være fedt vis vi her ned kunne så noget til de 4 C-130 vi har der virker som kan komme forbi bare med alle de ting der er i rast og ikke mindst posten. men der er vel ikke råd til nye reservedele, nu hvor der er en minister som lige skal ha en lille bonus..

 5. Kan vi så få genindført Magi 178, M75, stålpotten samt vores gode gamle battler britton webbing/gummi grej. Se det rykker sgu, ikke at det der nymodens pladder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Loader…

0

Din reaktion / kommentar ? Du kan enten vælge at benytte via Facebook, eller nederst (standard kommentar)

0 kommentarer