Menu

24 årig amerikansk soldat modtager Medal of Honor

[google-translator]Korporal William Kyle Carpenter er netop blevet tildelt Medal of Honor for sine handlinger i Marjah, Helmand-provinsen, Afghanistan, efter at han kastede sig ind over en håndgranat, for at redde sin kammerat i 2010.

Carpenters deling kom under angreb fra Taleban-krigere – en af ​​dem var i stand til at komme så tæt på, at en granat kunne kastes op på det compound-tag, hvor Kyle og hans ven Nick befandt sig.
Han kastede sig ind over granaten, for at beskytte sin Marine kollega og ven.

Hans skader blev kaldt for katastrofale, og hans chance for overleve var meget lille. Under hans behandling på felthospitalet fik han “flatline” tre gange. Og tre gange fik lægerne hans hjerte til at slå igen. Han lå i koma i fem uger, og i dag – efter mere end to år på hospitalet har han gennemgået omfattende operationer. Hjernekirurgiske operationer for at fjerne fragtemter. Omkring 40 operationer rundt omkring på hele kroppen. Han har bla. fået ny kæbe, nye tænder og et nyt øje.

I går under en ceremoni i Det Hvide Hus, fik han overrakt den højeste amerikanske militære udmærkelse for tapperhed under kamp; ‘Medal of Honor’ af præsident Barack Obama.

Kyle som i dag er 24 år, lever et nogenlunde normalt liv. Han er i gang med en universitets uddannelse, og ved siden af det er han begyndt at tage rundt og holde foredrag.

Skriv et svar