160 soldater skal aflaste hårdt presset politi

Arkivfoto: Politiet uddanner soldater i Forsvaret i forhold til migransituationen (flygtninge). Lektion i magtanvendelse og konflikhåndtering. Foto fra januar 2016.  Foto: Lars Bøgh Vinther / forsvarsgalleriet.dk

Regeringen vil med indsættelsen af 160 soldater til grænsekontrol og bevogtningsopgaver frigøre 128 årsværk hos politiet. Det oplyser regeringen.

Mandag 11. september begynder 160 soldater på et uddannelsesforløb. Det varer to uger. Derefter bliver soldaterne løbende indfaset i marken.

Det er regeringens forventning, at der fra slutningen af september vil være betydelige ressourcer fra Forsvaret og Hjemmeværnet, som kan aflaste politiet. Hjemmeværnet hjælper allerede politiet ved grænsen.

– Det er ingen hemmelighed, at det er udfordrende tider for dansk politi. Bandekonflikt, grænseindsats og terrortruslen trækker store veksler på korpset, siger justitsminister Søren Pape Poulsen (K).

– Derfor har vi besluttet, at Forsvaret fremover skal aflaste politiet ved grænsen og i bevogtningsopgaver, sådan at vi frigør betydelige politiressourcer.

– Det betyder, at danske betjente kan komme tilbage i kredsene og skabe tryghed lokalt, siger Pape.

Det er en prioritet for regeringen at få aflastet det danske politi ved grænsen. Det gjorde statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) klart på Venstres sommergruppemøde i august.

Regeringen har truffet sin beslutning på baggrund af et fælles arbejde mellem rigspolitichefen og forsvarschefen.

Blandt politiets bevogtningsopgaver i dag er jødiske institutioner i København. Det gælder eksempelvis Carolineskolen og den jødiske synagoge i Krystalgade.

Pape oplyser dog, at det fortsat vil være politiet, der varetager bevogtningen omkring Carolineskolen.

Den seneste tid har den verserende bandekonflikt – især i hovedstaden – også krævet en del ressourcer hos politiet.

Forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V) er glad for, at en løsning er fundet.

– Det handler om at sikre samfundets robusthed i forhold til de udfordringer, vi i fællesskab står overfor.

– Og derfor synes jeg også, det giver rigtig god mening, at vores soldater i Forsvaret og Hjemmeværnet støtter deres kolleger i politiet med at håndtere udfordringer, som jo i sidste ende berører os alle sammen i det daglige, siger han.

Det er uvist, hvor længe Forsvaret skal give politiet en hjælpende hånd. Der vil være en dialog løbende omkring en tidshorisont, lyder det fra regeringen.

Af de 160 soldater skal 75 indsættes ved grænsen og 50 i København, oplyser forsvarschef Bjørn Bisserup.

/ritzau/

LÆS OGSÅ :  Politiet får hjælp fra Forsvaret i to år gammel drabssag

Comments

Skriv et svar
 1. så man lapper hullet i mandskab i politiet rækker ved at benytte mandskab fra forsvaret som i forvejen også er underbemandede til opgaverne der stilles? lappeløsninger i stor stil….

 2. Og senere for at dække over manglende tid i forsvaret, skal HJV indsættes? Altså det er positivt, at danske soldater nu må beskytte dansk territorie, men når der så er mangel på soldater hva så?

 3. En væsentlig årsag er de amatører der har svigtet totalt i forbindelse med Politikadetters ansættelsesforhold,- i mange måneder!

  Få dem væk! Og nogle voksne sat ind, på begge sider af hegnet!

  Det er så torskedumt!

 4. Vi syntes det er helt fint.
  Selvfølgelig går det ud over vores normale hverdag. Men til gengæld for vi en uddannelse der forhåbelig kan bruges efterfølgende også for vi set noget anden end normalt.

 5. De bør have pligt til at skyde alle mistænksomme ret ind i fjæset, latterlig blødsødenhed virker ikke overfor indoktrinerede galninge der ofte er påvirket af drugs.

 6. Noget der undre mig en smule er at personel fra Forsvaret bliver indsat bevæbnet på lige vilkår som politiet. Hvorfor har personel fra Hjemmeværnet ikke haft den mulighed/ det middel? Folk fra Forsvaret må jo stadig ikke anholde, da det er en politi opgave?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Loader…

0

Din reaktion / kommentar ? Du kan enten vælge at benytte via Facebook, eller nederst (standard kommentar)

0 kommentarer